Bestemmingsplan en -omgevingsvergunning ‘Beetsterzwaag – Herinvulling Vlaslaan e.o.’

De gemeenteraad heeft op 9 januari 2012 het bestemmingsplan ‘Beetsterzwaag – Herinvulling Vlaslaan e.o.’ gewijzigd vastgesteld. Met ingang van 27 februari 2012 ligt het bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage.

De wijziging die bij de vaststelling is aangebracht is vermeld in bijlage 3 behorend bij het vaststellingsbesluit.

Het plangebied wordt begrensd door de Fockema Andreaelaan (westen), De Delte (noorden), Vlaslaan (oosten) en het parkeerterrein bij de kerk. Hier zal woningcorporatie Mooiland Vitalis de nieuwbouw realiseren van grondgebonden woningen, appartementen en een activiteitencentrum voor ouderen. Daarnaast zal de openbare ruimte door de gemeente opnieuw worden ingericht.Het bestemmingsplan geeft een juridisch-planologische regeling voor de realisatie van de nieuwbouw en de herinrichting van de openbare ruimte.

Voorts ligt, ingevolge het coördinatiebesluit van de gemeenteraad van 27 juni 2011, de omgevingsvergunning voor het eerste deel van de nieuwbouwplannen ter inzage. Het betreft de bouw van vier appartementengebouwen en zes grondgebonden woningen en de aanleg van diverse in- en uitritten.

U kunt u het digitale bestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het plan op te roepen via het invullen van de locatie, de naam van het plan of het planid-nummer (NL.IMRO.0086.02BPVlaslaan-0301).

Het digitale plan is eveneens in te zien via de gemeentelijke website www.opsterland.nl (Wonen en leven / Bouwen & verbouwen / Ruimtelijke plannen / Bestemmingsplannen /Bestemmingsplannen ter inzage)door middel van een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast zijn een afdruk van het digitale bestemmingsplan en de omgevingsvergunning in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag.

Reageren?

Gedurende de termijn van ter inzageligging, kan door belanghebbenden:

  • beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorwaarde voor het instellen van beroep is dat de belanghebbende zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beetsterzwaag, 23 februari 2012

Naar boven