Bestemmingsplan ‘Buitengebied (aanpassing pingo’s)’

Bekendmaking nadere regeling bescherming pingoruïnes in buitengebied Marum.

Op 1 maart 2010 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Buitengebied Marum’ (plancode NL.IMRO.0025.BPBG09BEHE1-VA01) gewijzigd vastgesteld. Tegen dit besluit is beroep ingesteld door de Stichting Natuur en Milieufederatie Groningen en de Stichting Milieubeheer Zuidelijk Westerkwartier. Naar aanleiding daarvan heeft de Raad van State op 2 november 2011 de gemeente opdracht gegeven nader onderzoek te doen naar de aanwezigheid en de bescherming van pingoruïnes in de gemeente.

Dit onderzoek is uitgevoerd en geeft aanleiding om de bescherming van pingoruïnes beter te regelen. Daartoe heeft de gemeenteraad op 8 februari 2012 de nadere regeling ‘bestemmingsplan Buitengebied (aanpassing pingo’s)’, plancode NL.IMRO.0025BPBG12BEHE2-VA01, vastgesteld.

Stukken inzien en beschikbaarstelling

De tussenuitspraak van de Raad van State van 2 november 2011 en het bestemmingsplan ‘Buitengebied (aanpassing pingo’s)’ liggen met ingang van 24 februari 2012 tot en met 5 april 2012 voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis, Molenstraat 45 te Marum. De uitspraak en het bestemmingsplan zijn ook digitaal beschikbaar gesteld en te raadplegen via onze website www.marum.nl onder Wonen en Welzijn ? bestemmingsplannen/bestemmingsplannen in procedure. De interactieve verbeelding van het bestemmingsplan kunt u raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0025.BPBG12BEHE2-VA01.

Reageren op het plan (instellen beroep)

Tijdens de termijn van ter inzage ligging (24 februari 2012 tot en met 5 april 2012) kan door iedere belanghebbende beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de Afdeling bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied (aanpassing pingo’s)’ treedt in werking op 10 april 2012. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt) te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Meer informatie

Een folder over het instellen van beroep of een verzoek om voorlopige voorziening kunt u aanvragen via Postbus 51 (tel. 0800-8051, internet: http://www.rijksoverheid.nl). Informatie vindt u ook op de website van de Raad van State: http://www.raadvanstate.nl/

Burgemeester en wethouders van Marum, T. van Bekkum, burgemeester.

J.A. Jellema, secretaris.

Naar boven