Ontwerpomgevingsvergunning uitgebreide procedure

Burgemeester en wethouders van gemeente Ermelo maken bekend dat zij voornemens zijn om voor de volgende aanvraag een omgevingsvergunning te verlenen:

Leuvenumseweg - Harderwijkerweg (Van Asseltlaan) te Ermelo (3852 BX) voor het bouwen van twee zorggebouwen. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met het afwijken bestemmingsplan van het bestemmingsplan.

De ontwerpomgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

  • Het (ver)bouwen van een bouwwerk

  • Het handelen in strijd met regels voor ruimtelijke ordening (bestemmingsplan)

Wij zijn voornemens de vergunning te verlenen voor bovenstaande activiteiten.

In de vergadering van 3 maart 2011 heeft de gemeenteraad besloten om medewerking te verlenen aan dit bouwplan middels een projectafwijkingsbesluit (ons kenmerk 11001938). Volgens artikel 6.5, lid 1, van het Bor is voor het toepassing van het projectafwijkingsbesluit een verklaring van geen bedenkingen vereist van de gemeenteraad. Volgens lid 3 van hetzelfde artikel kan de gemeenteraad categorieën gevallen aanwijzen waarin een verklaring niet is vereist. Op 27 januari 2011 heeft de raad een lijst van categorieën van gevallen waarbij geen verklaring van geen bedenkingen is vereist vastgesteld (kenmerk 10032907). Dit project valt binnen de categorieën van die lijst. Lid 5 van de lijst geeft aan dat er geen verklaring van geen bedenkingen nodig is als de voorgenomen ontwikkeling past binnen een ander plan dat binnen de raad is besproken. Gezien het raadsbesluit van 3 maart 2011 is er daarom voor dit project geen verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad nodig.

Procedure en zienswijzen

Deze omgevingsvergunning wordt voorbereid volgens de uitgebreide procedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 Awb. De omgevingsvergunning bevat een projectafwijkingsbesluit als bedoeld in artikel 2.12 eerste lid sub a onder 3° Wabo. De aanvraag, de ontwerpomgevingsvergunning en de overige bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 23 februari 2012 gedurende 6 weken ter inzage bij het klantcontactcentrum van gemeente Ermelo. Gedurende deze periode kan een ieder bij het college van burgemeester en wethouders van gemeente Ermelo, postbus 500, 3850 AM Ermelo, schriftelijk of mondeling een zienswijze op de ontwerpomgevingsvergunning kenbaar maken. Voor het indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Klantcontactcentrum van gemeente Ermelo, telefoon 0341 56 72 32.

Ermelo, 22 februari 2012

Naar boven