Vaststelling wijzigingsplan ‘Klimaatbuffer Regge’

Het college maakt bekend dat het wijzigingsplan Klimaatbuffer Regge ongewijzigd is vastgesteld. Het betreft gronden langs de Regge, in de omgeving Nieuwebrug (De Faanke, Lemelerweg en Dalmsholterweg) en in de omgeving Archemermaten (Grefeldijk tot Marsweg). Doel is om het oorspronkelijke Reggedal op een meer natuurlijke manier in te richten en weer geschikt te maken voor waterberging. Het betreft een wijzigingsplan zoals bedoeld in artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening en geeft het planologisch-juridisch kader om aan de gronden de medebestemming Primair waterstaatsdoeleinden te kennen en voor een aantal percelen de bestemming te wijzigen van ‘Agrarische doeleinden’ naar ‘Natuurdoeleinden’. Daarbij maakt het wijzigingsplan maatregelen mogelijk om de Regge meer natuurlijk in te richten en recreatieve voorzieningen zoals een fietspad aan te leggen.

Vanaf 1 december 2011 t/m 11 januari 2012 heeft het ontwerpwijzigingsplan ter inzage gelegen in het gemeentehuis te Ommen. Tevens was het plan in deze periode digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente Ommen. Tijdens de inzage termijn zijn door belanghebbenden 4 zienswijzen naar voren gebracht. Deze zienswijzen zijn samengevat en van commentaar voorzien in een Nota Zienswijzen. De zienswijzen zijn ongegrond verklaard en geven geen aanleiding tot wijzigingen in het plan.

Procedure vastgestelde plannen

Met ingang van 23 februari 2012 ligt het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken (wijzigingsplan en bijlagen) gedurende zes weken ter inzage bij de balie van het Omgevingsplein in het gemeentehuis van Ommen. Het wijzigingsplan is tevens elektronisch te raadplegen op de website www.ommen.nl Binnen de zes weken waarin de stukken ter visie liggen kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze naar voren te brengen;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de aangebrachte wijzigingen.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarom tegelijkertijd met het indienen van beroep aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) vragen een voorlopige voorziening (schorsing) te treffen. Indien binnen genoemde termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Zowel voor het beroep als het verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Naar boven