Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld Van den Hamlaan 8 te Lunteren

Op 9 februari 2012 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan Van den Hamlaan 8 te Lunteren vastgesteld.

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 23 februari 2012 tot en met woensdag 4 april 2012 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen in Ede. Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen. Hier vindt u deze bekendmaking terug, en een directe link naar het plan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Het plangebied is gelegen aan de rand van het Lunterse Buurtbos in het oosten van de kern Lunteren. Het perceel grenst in het noordoosten direct aan de Van den Hamlaan. Aan de overige zijden grenst het plangebied aan percelen met woonbebouwing welke zijn gelegen aan de Kastanjelaan oost, de Dr. Kimmijserlaan en de Boomakkerweg. De bestemmingsplanherziening maakt de bouw van tien vrijstaande woningen en vijf appartementen mogelijk op het perceel Van de Hamlaan 8 te Lunteren. Op dit moment is hier jeugdherberg ‘De Poelakker’ gevestigd.

Bij de vaststelling zijn (minimale) wijzigingen aangebracht op het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen.

Wijzigingen op de verbeelding

Twee bouwblokken nabij perceel Dr. Kimmijserlaan 11a worden 1 meter opgeschoven. Een klein strookje met de bestemming ‘Groen’ nabij Dr. Kimmijserlaan 11a krijgt de bestemming Wonen.

Wijzigingen op de planregels

Artikel 3.1 sub c (speelvoorzieningen) komt te vervallen binnen de bestemming ‘Groen’.

Wijzigingen op de toelichting

Paragraaf 4.7 Ecologie is geactualiseerd.

Verder zijn er enige redactionele aanpassingen doorgevoerd.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, of wanneer u bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

Daarnaast kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ede, 22 februari 2012

Naar boven