1e Wijziging Blixembosch Noordoost (entreegebied)

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat zij op 7 februari 2012 het wijzigingsplan ‘1e wijziging Blixembosch Noordoost (entreegebied)’ gewijzigd hebben vastgesteld. De wijziging ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan heeft betrekking op de regels. Om onduidelijkheden te vermijden m.b.t. de vraag of de opstelstroken meetellen in het aantal rijstroken is het volgende in artikel 3 ‘Verkeer-Verblijfsgebied’ toegevoegd: ‘met uitzondering van opstelstroken en in- en uitvoegstroken’.

Aan de noordoostzijde van Eindhoven wordt de nieuwe wijk Blixembosch Buiten gerealiseerd. Om de toekomstige wijk goed te ontsluiten wordt een entreeweg gerealiseerd aansluitend op de Tempellaan en parallel met de Esperheide en de John F. Kennedylaan. Het wijzigingsplan voorziet in de realisatie van de ontsluitingsweg.

Het wijzigingsplan ligt met ingang van 23 februari 2012 tot en met 5 april 2012 ter inzage op werkdagen tijdens openingsuren bij het Inwonersplein in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven.

De openingstijden van het Inwonersplein zijn:

Zonder afspraak:

maandag t/m vrijdag van 09.00–13.00 uur.

Met afspraak:

maandag t/m vrijdag van 13.00–16.30 uur en

maandag- en vrijdagavond tot 19.00 uur.

Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040 (iedere werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

Daarnaast kan het wijzigingsplan worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.eindhoven.nl/bestemmingsplannen.

Het plan is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende directe link: http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80146-0301.

De bronbestanden zijn beschikbaar via: www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80146-/NL.IMRO.0772.80146-0301/

De bijlagen behorende bij de toelichting zijn toegevoegd aan het digitale plan.

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van vrijdag 24 februari 2012 tot en met donderdag 5 april beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • iedere belanghebbende die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpwijzigingsplan bij het college kenbaar heeft gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpwijzigingsplan bij het college kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan door het college in het ontwerp zijn aangebracht.

Het beroep kan worden ingesteld door het indienen van een gemotiveerd beroepschrift bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststellen van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van 6 april 2012. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit, en daarmee het wijzigingsplan, niet. Daarom kunt u als u een spoedeisend belang heeft de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Zo’n verzoek kan alleen in behandeling worden genomen als u ook beroep heeft ingesteld. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven