Vaststelling bestemmingsplan Vogelenzang, Rhenen

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Rhenen maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 24 januari 2012 voor het hieronder beschreven plangebied een gewijzigd bestemmingsplan heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van circa 237 woningen, waaronder appartementen, sociale woningen, vrijstaande woningen, 2-1-kappers, oeverwoningen, openbare ruimte, groen, bos en wegen, op de woningbouwlocatie ‘Vogelenzang’ aan de zuidoostrand van Rhenen. Het plangebied van Vogelenzang wordt begrensd door de Zwarteweg in het westen, de woonwijk Grebbeberg Noord in het noorden, een waterplas en de Grebbeberg in het westen en de Cuneralaan in het zuiden.

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan, dat vanaf 25 augustus 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage heeft gelegen zijn, enkele wijzigingen doorgevoerd. De aanpassingen hebben betrekking op de regels en betreffen daarnaast enkele tekstwijzigingen.

Inzien

Het bestemmingsplan, inclusief raadsbesluit en onderliggende stukken, ligt vanaf donderdag 23 februari 2012 tot en met woensdag 4 april 2012 voor eenieder ter inzage.

Afschriften van de stukken zijn tegen betaling van de daarvoor verschuldigde leges algemeen verkrijgbaar.

Desgewenst kan op de afdeling Economie en Ruimte een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

Beroep

Een belanghebbende:

  • Die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • Aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij in een eerder stadium geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • Die zich niet kan vinden in de bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan;

Kan vanaf vrijdag 24 februari tot en met donderdag 5 april tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op vrijdag 6 april, tenzij binnen die termijn in samenhang met een ingesteld beroep een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Het is overigens verstandig om, voordat u beroep indient, informatie te vragen op het gemeentehuis. Daar kan men u precies vertellen hoe het betreffende besluit tot stand is gekomen. U kunt daarvoor terecht bij afdeling Economie en Ruimte. Daar kunt u tevens informatie krijgen over het indienen van een beroepschrift en een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Naar boven