Ontwerpbestemmingsplan ‘Midden-Noord-Oss-2012’

Burgemeester en wethouders van Oss maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Midden-Noord-Oss-2012’ gereed is en dat zienswijzen kenbaar kunnen worden gemaakt.

Inhoud

Het plangebied bestaat uit de buurten Katwijk, Arendsvlucht, Krinkelhoek, Mettegeupel, Oijense Zij, sportpark Rusheuvel en het ‘oude’ deel van Horzak. Het gebied wordt globaal begrensd door de Frankenbeemdweg en Spitsbergerweg in het noorden, de Hertogin Johannasingel en de John F. Kennedybaan in het westen, de spoorlijn ’s-Hertogenbosch–Nijmegen in het zuiden en het centrumgebied in het oosten.

Het plan betreft een integrale herziening van de bestemmingsplannen die voor dit gebied gelden. Er zijn drie nieuwe ontwikkelingen opgenomen. In de eerste plaats wordt een uitbreiding van tuincentrum Coppelmans aan de Frankenbeemdweg en een verplaatsing van een bouwmarkt naar deze locatie mogelijk gemaakt. In de tweede plaats zijn enkele woningbouwmogelijkheden aan het Gulden Huis opgenomen. Verder wordt woningbouw mogelijk gemaakt op het terrein van Govers Bouwmaterialen aan de Oijenseweg en is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor het daarvoor liggende terrein aan de Hertogensingel.

Inzage en termijn

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 23 februari 2012 gedurende zes weken dus tot en met 4 april 2012 voor iedereen ter inzage en is raadpleegbaar:

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPmiddennrdoss2012-ON01.

Zienswijzen

Het is voor iedereen mogelijk om gedurende genoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren te brengen. Dit kan door een brief te sturen aan de gemeenteraad van Oss, t.a.v. de Afdeling Stedelijke Ontwikkeling, Postbus 5, 5340 BA Oss, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Midden-Noord-Oss-2012’.

Het is ook mogelijk om binnen deze termijn mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met mevrouw M. van den Hogen of mevrouw S. Kroesen van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0412-629 911. Het is niet mogelijk om een zienswijze bij wijze van een e-mailbericht of op andere digitale of elektronische wijze in te dienen.

Wij verzoeken u om in uw zienswijze aan te geven of u uw zienswijze mondeling wilt toelichten voor de hoorcommissie bestemmingsplannen die bestaat uit drie gemeenteraadsleden. Deze commissie zal hiervoor hoorzittingen houden, naar verwachting in april 2012. U bent niet verplicht om uw zienswijze mondeling toe te lichten. Indien u bij het naar voren brengen van een zienswijze niet aangeeft dat u gehoord wilt worden, zult u geen uitnodiging voor een hoorzitting ontvangen.

Naar boven