Bestemmingsplan ‘Hierden Bosch’

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hierden Bosch’ voorziet in een actueel, helder en toegankelijk ruimtelijk kader. Binnen dit kader is een balans gevonden tussen enerzijds het creëren van voldoende mogelijkheden om de woonomgeving en openbare ruimte flexibel in te richten en anderzijds het bieden van voldoende rechtszekerheid ten behoeve van de handhaving van bestaande gebruik- en bouwrechten. Het bestemmingsplan is in hoofdzaak conserverend van karakter. Dat wil zeggen dat de planregeling vooral is gericht op het handhaven van de bestaande situatie. Het plangebied wordt (globaal gezien) begrensd door de Wijtgraaf, de Hoeveweg–Ebbenhorstweg–Zonnesteinseweg, de Duinweg, de Zomerweg en de Parallelweg.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hierden Bosch’ ligt met ingang van 23 februari 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Tijdens de inzage termijn kan eenieder omtrent ontwerpbestemmingsplan schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad. Desgewenst kan worden volstaan met een mondelinge zienswijze. Informatie: mevrouw C. van den Bedem, tel. 0341-411342.

Het plan kunt u ook raadplegen via de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl). Het plan is ook in te zien op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl, wonen en leven, ruimtelijke plannen, Hierden Dorp.

Naar boven