Vaststelling wijzigingsplan Zwolle Zuidoost, Ittersumerlanden

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij op 21 februari 2012 (besluitnummer EC1201-0082) het wijzigingsplan Zwolle Zuidoost Ittersumerlanden, hebben vastgesteld.

Het wijzigingsplan is een wijziging van het bestemmingsplan Zwolle Zuidoost.

Het plangebied van het wijzigingsplan omvat de Van Hogendorpsware, de Staatmanlaan en de Keucheniusware.

Het wijzigingsplan voorziet in de wijziging van de situering en vorm van een aantal aangegeven bouwvlakken en aan de Staatmanlaan een nieuw bouwvlak.

Bij de vaststelling zijn in het wijzigingsplan wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp. De wijzigingen bestaan uit

  • a. het verschuiven van het blok nieuw te bouwen woningen aan de Staatmanlaan, zodat kan worden voorzien in parkeerplaatsen voor de deur van deze nieuwe woningen;

  • b. het aanpassen van de bestemming W in WMG aan de Keucheniusware om deze bestemming in overeenstemming te brengen met de in het vigerende bestemmingsplan geldende bestemming;

  • c. het verdiepen van het bouwblok aan de Keucheniusware.

Het wijzigingsplan Zwolle Zuidoost, Ittersumerlanden met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van donderdag 23 februari 2012 gedurende zes weken tot en met woensdag 4 april 2012 in het Stadskantoor (Informatiecentrum, Lübeckplein 2) voor eenieder ter inzage.

Het Informatiecentrum in het Stadskantoor is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019. 2500 EA Den Haag.

Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen, welke bij de vaststelling van het wijzigingsplan in het ontwerp zijn aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Zwolle, 22 februari 2012

Naar boven