Vaststelling bestemmingsplan Maankwartier

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad van Heerlen op 10 januari 2012 het bestemmingsplan Maankwartier (nr. NL.IMRO.0917.BP030504W000001-0401) gewijzigd heeft vastgesteld. De raad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan Maankwartier ziet toe op de herontwikkeling van de stationsomgeving van Heerlen, onder meer door het bouwen van een nieuw station en de realisatie van woningen, kantoren, een hotelvoorziening en detailhandel. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Spoorsingel aan de noordzijde, het politiebureau en busstation aan de oostzijde, de Stationstraat aan de zuidzijde en de Looierstraat aan de westzijde.

Het plan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerp van het bestemmingsplan. Deze wijzigingen zijn allen tekstueel/technisch van aard en worden opgesomd in het Overzicht van wijzigingen, dat is gevoegd bij de ter inzage liggende stukken.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 23 februari 2012 gedurende zes weken ter inzage in de publiekshal van de gemeente Heerlen, Stadhuis, Geleenstraat 27, balie 16-17-18. Openingstijden: werkdagen van 8.30 tot 14.00 uur, donderdag tot 20.00 uur. Indien u het bestemmingsplan wilt inzien, dient u een afspraak te maken met de medewerkers van de Afdeling Publiekszaken, via telefoonnummer: 14-045.

Het vastgestelde bestemmingsplan,kan tevens digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website, via de link: www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl en het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de raad hebben kenbaar gemaakt gedurende de termijn van ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, dan wel getroffen worden door de gewijzigde vaststelling, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, beroep instellen bij de Raad van State.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep instelt kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Op dit besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift moeten aangeven welke bezwaren zij hebben tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd. Vermeld in het beroepsschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Het besluit van de raad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met de heer Cremers van de afdeling Stadsplanning (045-5604236).

Naar boven