Ontwerpbestemmingsplan Noorderhaven

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat vanaf donderdag 23 februari 2012 gedurende zes weken , het ontwerpbestemmingsplan ‘Noorderhaven’, de plan-m.e.r. ‘Noorderhaven’ en het exploitatieplan ‘Noorderhaven’ voor eenieder ter inzage liggen bij het loket van de gemeente Zutphen, ’s Gravenhof 2.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Noorderhaven’

Het plangebied ligt centraal in Zutphen, direct ten noorden van het stationsgebied. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Dreef en het bestaande bedrijventerrein De Mars, aan de oost- en zuidzijde door de spoorlijn Arnhem-Deventer en aan de westzijde door de IJssel met bijbehorende kades en oevers.

Het bestemmingsplan ‘Noorderhaven’ maakt de ontwikkeling mogelijk van nieuwe woningen, centrumfuncties en kantoren in het gebied Noorderhaven in Zutphen. Het bestemmingsplan is grotendeels globaal van aard. Het heeft tot doel de geplande ontwikkelingen op hoofdlijnen vast te leggen, zodat het plan later per deelgebied nader kan worden uitgewerkt. Alleen de eerste fase van de planontwikkeling is gedetailleerd bestemd.

Plan-m.e.r

In het plangebied is voorzien in een haven. Voor het toegankelijk maken van de haven moet bij de aanleg ervan de primaire waterkering van de IJssel worden aangepast. Het bestemmingsplan is het kaderstellende plan voor de aanleg van de haven. Het wijzigen of uitbreiden van een rivierdijk is plan-m.e.r-plichtig. In de plan-m.e.r. zijn de mogelijke effecten van wijziging van de rivierdijk in beeld gebracht. Verder zijn hierin alle relevante milieueffecten van de ontwikkelingen in het plangebied Noorderhaven in beeld gebracht.

Exploitatieplan

In artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening is bepaald dat de gemeenteraad een exploitatieplan vaststelt voor het bouwen van een of meer woningen. Het exploitatieplan hoort om die reden bij het ontwerpbestemmingsplan Noorderhaven. In het exploitatieplan is het kostenverhaal van de ontwikkelingen in het plangebied Noorderhaven vastgelegd.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Noorderhaven’ , de plan-m.e.r. ‘Noorderhaven’ en het exploitatieplan ‘Noorderhaven’ kunt u inzien bij Het Loket, in het gemeentehuis van Zutphen. De documenten zijn te raadplegen via www.zutphen.nl. Kies achtereenvolgens Wonen en Omgeving, Ruimtelijke plannen en Ter inzage.

Verder is het bestemmingsplan te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor de volgende link gebruiken:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0301.bp0201Noorderhaven-on01.

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u ook langs elektronische weg verkrijgen via de link:

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0301/NL.IMRO.0301.bp0201Noorderhaven-on01 .

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder over het ontwerp bestemmingsplan ‘Noorderhaven’, de plan-m.e.r. ‘Nooderhaven’ en het exploitatieplan ‘Noorderhaven’ schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad.

Uw schriftelijke zienswijzen dient u te richten aan: Gemeenteraad gemeente Zutphen, Postbus 41, 7200 AA Zutphen, onder vermelding van ‘zienswijzen Noorderhaven’.

Als u mondeling uw zienswijzen naar voren wilt brengen dan kunt u hiervoor een afspraak maken via het secretariaat van Programmabureau De Mars, telefoon (0575) 587950. Van uw mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Crisis- en herstelwet

De Cirsis- en herstelwet is in principe van toepassing op de procedure rond bestemmingsplannen. Zo is in afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet een regeling opgenomen voor de behandeling van een beroep door de Raad van State. Echter, in dit stadium van de bestemmingsplanprocedure is de Crisis- en herstelwet nog niet van toepassing.

Zutphen, 22 februari 2012

Naar boven