Bekendmaking gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Schore

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken bekend dat voor een ieder ter inzage ligt:

bestemmingsplan Schore, door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld op 20 december 2011.

Plangebied

Het plangebied omvat de bebouwde kom van Schore.

Hoofdlijnen van het plan

In het bestemmingsplan ligt het accent op het bevestigen en regelen van het huidige gebruik (met name wonen en daarop afgestemde voorzieningen), het vastleggen van ruimtelijke kenmerken van de bebouwde en onbebouwde ruimte en het actualiseren van de bestemmingsregeling. In het plangebied kunnen na toepassing van een wijzigingsbevoegdheid door het college van burgemeester en wethouders een aantal woningen worden gerealiseerd.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

  • toevoegen wijzigingsbevoegdheid ten behoeve van de bouw van een woning achter de woning Steenweg 9;

  • toevoegen detailhandelsbestemming op het voorste gedeelte van de bedrijfsgebouwen aan het Nieuwe Kerkplein 31;

  • wijzigen van het aantal woningen van 2 naar 4 in wijzigingsgebied 3, dit betreft het perceel Nieuwe Kerkplein 31.

Het bestemmingsplan inzien

U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan vanaf 23 februari 2012 inzien bij de Balie Burgerservice op het gemeentehuis, Kerkplein 1 in Kapelle. Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen via www.kapelle.nl > Inwoner > Bouwen en Wonen > Bestemmingsplannen > Bestemmingsplan Schore. De digitale versie van het bestemmingsplan, met code NL.IMRO.0678.Schore-vast, is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt op het ontwerpbestemmingsplan, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast kan eenieder beroep instellen tegen de wijzigingen die in het bestemmingsplan zijn aangebracht. De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling.

Het besluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Kapelle, 22 februari 2012

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven