Ontwerp-verzoek wijziging EHS Waalre-Noord, Heistraat-Noord en Bosvilla’s

Burgemeester en wethouders van Waalre maken op grond van artikel 3.8, eerste lid Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 4.6 Verordening Ruimte Noord-Brabant bekend dat gedurende de hieronder genoemde termijn ter inzage ligt het voornemen Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant te verzoeken de begrenzing van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) te wijzigen.

De wijziging heeft betrekking op de gronden met kadastrale gegevens WRE A nrs. 5501 en 5517 (ged.). Op deze gronden is de bouw van circa 20 woningen voorzien. Ten behoeve van deze ontwikkeling dient een deel van de huidige EHS verwijderd te worden. Deze EHS zal op de gronden met kadastrale aanduiding WRE A nr. 5517 (ged.) met een kwaliteitstoeslag worden gecompenseerd. Verwezen wordt hierbij naar het natuurcompensatieplan ‘Waalre-Noord, fase 1’ d.d. 5 december 2008 en het rapport ‘Actualisatie natuurcompensatieplan Waalre-Noord, fase 1’ d.d. 3 februari 2012. Het verzoek wordt gedaan op basis van artikel 4.7 van de Verordening Ruimte Noord-Brabant. Het ontwerp-verzoek maakt ondeeldeel uit van het ontwerpbestemmingsplan ‘Waalre-Noord, Heistraat-Noord en Bosvilla’s’. Het ontwerp-verzoek en het ontwerpbestemmingsplan liggen vanaf 23 februari tot en met 4 april 2012 ter inzage. Contactpersoon voor dit dossier is de heer F. van Noort van het team Ruimtelijke Ontwikkeling (040-2282500).

Het ontwerp-verzoek tot wijziging van de begrenzing van de EHS met bijhorende stukken liggen tijdens de hierboven genoemde termijn ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis. Daar kunt u ook een mondelinge toelichting op het ontwerp-verzoek krijgen. Tevens is het ontwerp-verzoek te raadplegen via de gemeentelijke website: www.waalre.nl/wonen&leven/actualisatie bestemmingsplannen.

Een ieder kan, gedurende de hierboven genoemde termijn van zes weken, een mondelinge- of schriftelijke zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van Waalre, postbus 10.000, 5580 GA Waalre. Reacties kunnen niet via e-mail worden ingediend. Voor een mondelinge zienswijze verzoeken wij u gedurende de hierboven genoemde termijn een afspraak te maken met de hierboven genoemde medewerker van het team Ruimtelijke Ontwikkeling. Van uw mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Naar boven