Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Noorderbrug e.o. en ontwerpbesluit hogere waarden

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat:

  • het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Noorderbrug e.o.’;

  • het ontwerpbesluit tot niet vaststellen van een exploitatieplan en;

  • het ontwerpbesluit hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder in verband met dit ontwerpbestemmingsplan ‘Noorderbrug e.o.’,

met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van vrijdag 24 februari 2012 gedurende zes weken ter inzage ligt;

Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Gebiedsomschrijving

Het plangebied loopt vanaf de Sandersweg in het noordoosten langs de zuidgrens van de rioolwaterzuiveringsinstallatie via het Jaagpad West, het gebied ten zuiden van de wijk Boschpoort, en het Voedingskanaal naar de Noorderbrug. Voorbij de Maas verloopt de plangrens langs een deel van de aangrenzende bedrijventerreinen, vervolgens langs het zuidelijk deel van het bedrijfsterrein ten noorden van de Viaductweg en vervolgens via de Franssensingel, Frontensingel, Cabergerweg, Kastanjelaan, Fort Willemweg langs de achterzijde van het Rondeel, terug naar de Carl Smulderssingel en via de kruising met de Brusselseweg terug naar de aansluiting met de Sandersweg.

Terinzagelegging en digitaal beschikbaar stellen

Met ingang van 24 februari 2012 ligt het genoemde ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit tot niet vaststellen van een exploitatieplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden, met de daarop betrekking hebbende stukken, voor de duur van zes weken ter inzage.

Dit betekent dat:

Zienswijzen

Binnen de gestelde termijn van terinzagelegging kan:

  • ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan ‘Noorderbrug e.o.’ en het ontwerpbesluit tot niet vaststellen van een exploitatieplan eenieder schriftelijk of mondeling reageren. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan: de Gemeenteraad van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht of per email adres post@maastricht.nl onder vermelding van: Aan de gemeenteraad, ontwerpbestemmingsplan ‘Noorderbrug e.o.’;

  • ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder een belanghebbende schriftelijk of mondeling reageren. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan: het College van burgemeester en wethouders van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht of per email adres post@maastricht.nl onder vermelding van: Aan het College van burgemeester en wethouders van Maastricht, zienswijzen ontwerpbesluit ‘Hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder Noorderbrug e.o.’.

Voor meer informatie over alle bovengenoemde stukken en voor het indienen van een mondelinge zienswijze, kunt u terecht op:

  • dinsdag 13 maart 2012 van 18.00 tot 21.00 uur en

  • woensdag 14 maart 2012 van 15.00 tot 18.00 uur;

in het Infocentrum Belvédère, gelegen aan de Boschstraat 24 te Maastricht. Het programma van deze twee sessies zal bekendgemaakt worden via de gemeentelijke website.

Maastricht, 17 februari 2012

Burgemeester en wethouders van Maastricht, de secretaris, P.J. Buijtels.

De burgemeester, O. Hoes.

Naar boven