Bestemmingsplan Cortinghborg

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 30 november 2011 het bestemmingsplan Cortinghborg heeft vastgesteld. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Plataanlaan aan de noordzijde, het fietspad langs de spoorlijn aan de westzijde, de Poortstraat aan de zuidzijde en de bestaande bebouwing van het Noorderpoortcollege aan de oostzijde.

Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk 97 eengezinswoningen te bouwen van twee bouwlagen met een kap (waarvoor reeds een bouwvergunning is verleend) en circa 140 appartementen in 3 tot 5 bouwlagen, met één hoogteaccent van circa 16 bouwlagen aan de noordzijde van het plangebied.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen in het plan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen van 24 juni tot en met 4 augustus 2011.

Wijzigingen als gevolg van zienswijzen

  • Op bladzijde 21 van hoofdstuk 4 van het bestemmingsplan is de volgende tekst toegevoegd: ‘Binnen de planlocatie heeft de ontwikkelaar geen ruimte kunnen vinden voor de benodigde watercompensatie. De ontwikkelaar heeft overeenstemming met het waterschap om deze waterberging buiten het plangebied te gaan realiseren. De exacte locatie van de te realiseren waterberging moet nog nader uitgewerkt worden. De ontwikkelaar neemt hierin het initiatief, het voorgestelde plan wordt vervolgens door waterschap en gemeente getoetst’.

  • Op bladzijde 21 van hoofstuk 4 is een wijziging aangebracht. ‘Aan deze eis wordt deels tegemoet gekomen in de zone tussen de ringweg en de bebouwing.’ In deze zin is het woord ‘deels’ toegevoegd.

Overige wijzigingen

  • Op bladzijde 23 van de toelichting is in de milieuparagraaf onder het kopje ‘wegverkeerslawaai’ de tekst geactualiseerd zodat deze beter aansluit bij de in paragraaf 4.4.2 en 4.4.3. genoemde ‘dove ‘gevels’ en het akoestisch onderzoek naar wegverkeerslawaai. De gewijzigde tekst luidt als volgt: ‘Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat de gevelbelasting, als gevolg van wegverkeerslawaai op de 97 grondgebonden woningen in het maatgevende jaar 2020, de voorkeursgrenswaarde van 48 dB niet overschrijdt. Dit is voornamelijk te danken aan de geluidafschermende werking van de toekomstige eerstelijnsbebouwing (appartementen langs de ringweg) die later zal worden gerealiseerd. Om een aanvaardbaar binnenklimaat te waarborgen zolang de eerstelijnsbebouwing niet is gerealiseerd, mag het binnenniveau niet hoger zijn dan 33 dB. Hier zal rekening mee gehouden worden bij de bepaling van de gevelwering’.

  • In verband met het definitieve bouwplan dient er op de plankaart een correctie plaats te vinden van de bouwgrens en de locatie van een aantal onderdoorgangen.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 6 januari tot en met 16 februari 2012 ter inzage bij:

  • het Loket Bouwen en Wonen van de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, Gedempte Zuiderdiep 98, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur

  • en in het Gemeentelijk Informatiecentrum GIC, Kreupelstraat 1 (Prefectenhof), op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag bovendien van 18.00 tot 20.00 uur.

Exemplaren van het vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tegen betaling op bovenvermelde adressen verkrijgbaar.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien op bestemmingsplannen.groningen.nl.

Daar vindt u de ‘papieren versie’ als pdf-bestand onder de knop Overzicht bestemmingsplannen.

De kaart met klikbare gegevens vindt u onder de knop Naar de kaart. Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale planbestanden zijn te vinden op gemeente.groningen.nl/ro-online/plannen.

Van 6 januari tot en met 16 februari 2012 kan een belanghebbende beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Dit beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan uitsluitend worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Groningen, 5 januari 2012

Naar boven