Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan VesteTuin

Het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Tholen maakt op grond van artikel 3.8, lid 4 van de  Wet ruimtelijke ordening, krachtens door burgemeester en wethouders van die gemeente aan hem verleend mandaat, het volgende bekend.

De gemeenteraad heeft op 9 februari 2012 het bestemmingsplan VesteTuin gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft tot doel detailhandel, dienstverlening en wonen mogelijk te maken op het perceel Wattstraat 1 te Tholen. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht. Er zijn wijzigingen doorgevoerd op de verbeelding, in de regels en de toelichting. De wijzigingen zijn te vinden in het raadsvoorstel en raadsbesluit.

Het gewijzigde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van 17 februari 2012 tot en met 29 maart 2012 ter inzage op werkdagen ter inzage op het gemeentehuis Hof van Tholen 2 te Tholen. De plannen zijn in pdf formaat, inclusief bijlagen, ook te zien op de gemeentelijke website:

www.tholen.nl. Het bestemmingsplan is tevens te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens de inzagetermijn kan beroep ingesteld worden tegen het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze kenbaar heeft gemaakt tegen het ontwerp(besluit);

  • een belanghebbende die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te brengen tegen het ontwerp(besluit);

  • Daarnaast kan een belanghebbende tijdens de inzagetermijn beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp. Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

U kunt dit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u een beroep heeft ingesteld, kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na het verstrijken van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat over dat verzoek is beslist.

Tholen, 16 februari 2012

Burgemeester en wethouders van Tholen, namens dezen: het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, G. Vos.

Naar boven