Vaststelling bestemmingsplan ‘Parkeerterrein Spanbroekerweg 120 te Spanbroek’ ex artikel 3.8 Wro

Ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening juncto art. 3:42 Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders van Opmeer bekend, dat het bestemmingsplan ‘Parkeerterrein Spanbroekerweg 120 te Spanbroek’ in de raadsvergadering van donderdag 9 februari 2012 gewijzigd vastgesteld is.

Plangebied

Het plangebied wordt begrensd door de Spanbroekerweg (noordzijde), een woning en opstallen (westzijde) een sportcomplex (oostzijde) en agrarische gronden (zuidzijde). Het bestemmingsplan is ontwikkelingsgericht. Ze maakt ondermeer de aanleg mogelijk van een openbaar parkeerterrein en de bestemmingswijziging van een bestaande bedrijfswoning.

Wijzigingen

De volgende veranderingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • 1. artikel 1 (‘Begrippen’), onder a en artikel 13 (‘Slotregel’) is gewijzigd door de toevoeging van ‘Parkeerterrein’ tussen ‘bestemmingsplan’ en ‘Spanbroekerweg’;

  • 2. artikel 3 (‘Sport’) is verwijderd uit de planregels, waardoor alle artikelnummers van overige bestemmingen en bijbehorende verwijzingen naar artikelen in de regels met één cijfer worden verlaagd.

  • 3. artikel 3.1 (‘Verkeer-Verblijf’) onder c (‘groenvoorzieningen’) is aangevuld met de zinsnede: ‘waaronder afschermende beplanting ten behoeve van de landschappelijke inpassing van het parkeerterrein’.

  • 4. artikel 3.1 (‘Verkeer-Verblijf) is gewijzigd door de zinsnede ‘met de daarbij behorende’ te verplaatsen naar onderdeel d (‘openbare nutsvoorzieningen’) van dit artikel.

  • 5. op de verbeelding is de bestemming ‘Sport’ , welke toegekend is aan de smalle strook grond (ca. 3 x 73 meter) die gelegen is tussen de gronden met bestemmingen Wonen en Verkeer-Verblijf, gewijzigd in de bestemming ‘Wonen’ .

  • 6. op de verbeelding is de zuidgrens van het plangebied verlegd; deze is nu gelijk aan die van de zuidgrens van het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek’.

  • 7. op de verbeelding is de bestemming ‘Sport’ , zoals toegekend aan de gronden die zijn gelegen direct ten zuiden van de bestemming ‘Wonen’, gewijzigd in de bestemming ‘Verkeer-Verblijf’ .

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 17 februari 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage op werkdagen (09:00 tot 17:00 uur en donderdagavond van 18:00 tot 20:00 uur) bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Klaproos 1 te Opmeer. Het bestemmingsplan is tevens raadpleegbaar en downloadbaar via www.opmeer.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Rechtsmogelijkheden

Degene die op grond van artikel 3.8 Wro omtrent het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de raad kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de raad kenbaar te maken, kan gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast kan een belanghebbenden beroep instellen tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage. Gelijkertijd kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In beide gevallen is griffierecht verschuldigd.

Naar boven