Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Dorpsgebied Melissant 2012

Burgemeester en wethouders van Dirksland maken bekend dat met ingang van 27 februari 2012 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met 8 april 2012) het ontwerp van het bestemmingsplan ’Dorpsgebied Melissant 2012’ voor een ieder ter inzage ligt.

Aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is de wettelijke verplichting om bestemmingsplannen te actualiseren en te digitaliseren. Het ontwerpbestemmingsplan Dorpsgebied Melissant heeft een overwegend conserverend karakter. Dit houdt in dat het plan met name is gericht op het regelen van de bestaande functies en de bestaande bebouwing in het plangebied. Op twee locaties wordt hiervan afgeweken. Voor het transportbedrijf J.L. Mijnders op bedrijventerrein Ruijgenhil wordt een uitbreidingsmogelijkheid geboden en aan de Julianaweg 49 wordt voor het bestaande pand een functiewijziging van detailhandel naar wonen mogelijk gemaakt.

Inzien ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan bestaat uit een planverbeelding, regels en een toelichting.

Vanaf 1 januari 2010 is het digitale bestemmingsplan het rechtsgeldige bestemmingsplan. U kunt het digitale bestemmingsplan Dorpsgebied Melissant 2012 bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl.

U kunt er ook voor kiezen om de papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan in te zien. Deze versie ligt, inclusief bijlagen, gedurende bovengenoemde periode op werkdagen ter inzage op het gemeentehuis, Voorstraat 15 te Dirksland. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur en verder uitsluitend op afspraak. Het ontwerp is in pdf-formaat, inclusief bijlagen, ook te zien op de gemeentelijke website www.dirksland.nl.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden ingediend bij de gemeenteraad, Postbus 10, 3247 ZG Dirksland. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, dan kunt hiervoor een afspraak maken via de sector Ruimtelijke Zaken via telefoonnummer (0187) 60 80 80.

Naar boven