Ontwerpbestemmingsplan ‘Parallelweg N258 Absdale-Hulst’

Burgemeester en Wethouders van Hulst maken, gelet op het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘parallelweg N258 Absdale-Hulst’ ter inzage ligt.

Het plangebied ligt ten oosten van Absdale en ten westen van Hulst: in het agrarisch gebied tussen beide kernen. Het plangebied is momenteel nog als landbouwgrond in gebruik.

Doel van het voorliggende ontwerp bestemmingsplan is dat een juridisch-planologisch kader geboden wordt voor het realiseren van een noordelijke parallelweg inclusief rotonde: vanuit de kern Absdale, langs de noordzijde van de Absdaalseweg (N258) richting Hulst en aansluitend op de bestaande rotonde ter hoogte van de Australiëweg (N258).

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een plankaart, planregels en plantoelichting) ligt van 16 februari 2012 tot en met 28 maart 2012 voor eenieder ter inzage in de gemeentewinkel, Grote Markt 24 te Hulst.

Het plan is tevens te raadplegen op www.gemeentehulst.nl in het menu onder wonen en leven, bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder omtrent het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad van Hulst, Postbus 49, 4560 AA Hulst. Mondelinge zienswijzen kunnen kenbaar worden gemaakt bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. U wordt verzocht hiervoor op voorhand een afspraak te maken bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0114-389 254.

Op woensdagavond 29 februari 2012 vindt in het stadhuis, Grote Markt 21 te Hulst van 19.00 uur tot 20.30 uur een inloopavond plaats. Tijdens deze avond kunt u het plan inzien en vragen stellen. Ook is het mogelijk op deze avond uw zienswijzen kenbaar te maken.

Hulst, 15 februari 2012

Burgemeester en wethouders van Hulst, de burgemeester, J.F. Mulder.

De secretaris, S. ter Wal.

Naar boven