Bestemmingsplan ‘Maasoeverzone’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 20 december 2011 het bestemmingsplan ‘Maasoeverzone’ gewijzigd heeft vastgesteld. Inmiddels hebben zowel de Inspectie Leefomgeving en Transport als ook de provincie Zuid-Holland verklaard geen enkele aanleiding te zien een reactieve aanwijzing ex artikel 3.8, lid 6 Wro te geven tegen het door de gemeenteraad (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan ‘Maasoeverzone’, zodat kan worden overgegaan tot een bekendmaking.

Thans liggen het raadsbesluit R.nr. 98.2 van 20 december 2011, de bijbehorende Staat van Wijzigingen, alsmede het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Maasoeverzone’ met ingang van donderdag 16 februari 2012 gedurende een periode van 6 weken ter inzage op de volgende locaties:

  • a. bij het Gemeentelijk Contactcentrum op het stadhuis, ingang Westnieuwland 6, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 8.00–17.00 uur;

  • b. in de leeszaal van de Stadsbibliotheek aan de Waalstraat 100. Openingstijden: ma.+ vr. van 13.30–20.00 uur; di. + do. van 13.30–17.00 uur; woe. van 10.30–20.00 uur en zat. van 10.30–15.00 uur.

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan zijn tevens in digitale vorm, in PDF-formaat, in te zien op de gemeentelijke website www.vlaardingen.nl, als ook digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied ‘Maasoeverzone’ ligt ten zuidwesten van de kern Vlaardingen, langs de Nieuwe Waterweg. Het gebied wordt begrensd door de Deltaweg en de Maassluissedijk in het noorden, de Heliniumweg in het oosten, de oostgrens van de ‘Groote Lucht’ in het westen en de gemeentegrens in de Nieuwe Waterweg in het zuiden.

De wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp hebben betrekking op aanpassingen van de milieuzonering en wijzigingen van de bestemming bedrijf op diverse locaties en aanpassing van de verbeelding op grond van de bestemming ‘spoor’ en de toevoeging ‘verkeer op water’. Alle wijzigingen zijn overigens in detail beschreven in de bij het raadsbesluit behorende Staat van Wijzigingen.

Beroep

Gedurende voornoemde termijn van 6 weken, van donderdag 16 februari 2012 tot en met woensdag 28 maart 2012, kan tegen het vaststellingsbesluit van 20 december 2011, beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag, door:

  • a. degenen die tijdig hun zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt;

  • b. een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig art. 3.8. van de Wet ruimtelijke ordening tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • c. een ieder ten aanzien van de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Tevens is het mogelijk gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien een spoedeisend belang zulks vereist. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Vlaardingen, 15 februari 2012

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen.

Naar boven