Besluit – Hogere grenswaarde Wet geluidhinder Molenstraat 46 IJzendoorn (artikel 110a Wet geluidhinder (Wgh))

Van 16 februari t/m 28 maart 2012 ligt voor eenieder ter inzage:

  • Besluit – Hogere grenswaarde Wet geluidhinder Molenstraat 46 IJzendoorn

Burgemeester en wethouders hebben een hogere dan de voorkeurswaarde geluid van 48 dB, vastgesteld. De hogere grenswaarde geluid is vastgesteld om medewerking te kunnen verlenen aan een wijzigingsplan ten behoeve van de realisering van een bedrijfswoning op het perceel Molenstraat 46 te IJzendoorn. Het besluit tot vaststelling van een hogere grenswaarde (58 dB) voor deze locatie, is gebaseerd op het formulier verzoek hogere grenswaarde verkeerslawaai (d.d. 22 juli 2011) en het akoestisch onderzoek (van Sonsbeek Adviseurs, Plan van Wijziging 2011-1 (Molenstraat IJzendoorn, bijlage akoestisch onderzoek, kenmerk 25340.12/210711BW).

Het vaststellen van hogere waarden betekent niet dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor het specifieke bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Inzageplaatsen:

  • digitaal via de website van de gemeente www.nederbetuwe.nl (onder Veel bezocht → Bestemmingsplannen/Structuurvisie 2010–2020 → Bestemmingsplannen ter inzage → link → Bekendmakingen 15 februari 2012).

  • analoog bij Bouwbalie van de afdeling Vergunningverlening en Handhaving van de gemeente, dependance van de gemeente, Boveneindsestraat 6 in Kesteren

Omdat tegen het ontwerpwijzigingsplan geen zienswijzen zijn ingediend, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging alleen belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan bij burgemeester en wethouders in te dienen, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan.

Beroep

Belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbesluit hebben kenbaar gemaakt, alsmede belanghebbenden, die kunnen aantonen, dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, kunnen gedurende voornoemde termijn van zes weken schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarde, bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (adres: zie hierboven), treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Opheusden, 15 februari 2012

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe.

Naar boven