Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Duinrand

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Duinrand, inclusief reactieve aanwijzing Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk maakt op grond van artikel 3.8 lid 4 en 6 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Duinrand op 21 december 2011 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad.

Hoofddoel van het bestemmingsplan Duinrand is om een nieuw en actueel ruimtelijk kader te scheppen voor alle functies in het plangebied. Met het bestemmingsplan Duinrand worden (delen van) drie bestemmingsplannen geactualiseerd. De grootste aandacht gaat uit naar de verblijfsrecreatieterreinen. Het bestemmingsplan Duinrand is hoofdzakelijk conserverend van aard, hetgeen inhoudt dat de bestaande situatie c.q. bebouwing en het bestaande gebruik uitgangspunt is geweest voor het toekennen van de bestemmingsregelingen.

De wijzigingen zijn beschreven in de ‘Nota beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Duinrand’ en de oplegnotitie ‘Ambtshalve wijzingen en wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen inzake het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Duinrand’ en de amendementen behorende bij het vaststellingsbesluit.

Reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben bij besluit van 24 januari 2012 besloten om voor een deel van het plangebied van het bestemmingsplan een reactieve aanwijzing te geven. Deze reactieve aanwijzing strekt ertoe dat het plangebied ter plaatse van de bestemming ‘Verblijfsrecreatie’, locatie Duindamseweg 5 (uitbreiding recreatiepark ‘De Witte Raaf’) geen deel meer uitmaakt van het bestemmingsplan ‘Duinrand’.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken alsmede het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten liggen met ingang van 16 februari 2012 gedurende 6 weken ter inzage bij de Gemeentewinkel van het gemeentehuis van Noordwijk, Voorstraat 42 te Noordwijk. Het plan kan worden ingezien gedurende openingstijden (maandag t/m vrijdag van 8.30–12.30 en 13.30–16.00 uur en op donderdagavond van 17.00–20.00 uur). Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Duinrand’ en het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten zijn ook digitaal in te zien op de website van de gemeente (www.noordwijk.nl onder ‘wonen en woonomgeving → plannen → bestemmingsplannen → bestemmingsplan Duinrand’) en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan tegen de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Duinrand’ beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • belanghebbenden die een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdens de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Gedurende de beroepstermijn kunnen belanghebbenden daarnaast tegen de reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep aantekenen.

Een beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De indiener van een beroepschrift kan - als onverwijlde spoed dat gelet op betrokken belangen vereist - een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel aan het instellen van beroep als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn, met uitzondering van de onderdelen die zijn opgenomen in de reactieve aanwijzing van de provincie Zuid-Holland. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Naar boven