Vastgesteld bestemmingsplan ‘Schengweg 5a–7 Horst’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Horst aan de Maas maken ter voldoening aan artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 7 februari 2012 het bestemmingsplan ‘Schengweg 5a–7 Horst’ heeft vastgesteld.

toelichting

De percelen Schengweg 5a en 7 in Horst hebben in het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied deelgebied 2’ beide afzonderlijk een aanduiding ‘agrarische bouwkavel’.

Het nu aan de orde zijnde bestemmingsplan heeft betrekking op een uitbreiding en een verbreding van de bedrijfsactiviteiten van het agrarisch onderzoekscentrum ten behoeve van de veredeling van aardbeien en asperges en in de realisatie van een paddenstoelenkwekerij op de locatie Schengweg 5a–7 in Horst, kadastraal bekend gemeente Horst, sectie O, nummers 214, 937, 1150 en 1212 welke percelen een gezamenlijk oppervlakte hebben van circa 62.624 m2, waarbij het toekomstig bouwvlak een oppervlakte zal hebben van circa 6 hectare.

terinzagelegging

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kan gedurende de termijn van terinzagelegging worden ingezien in de informatiehoek van het gemeentehuis, Wilhelminaplein 6 in Horst. De openingstijden van de informatiehoek zijn van maandag 08.00–20.00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 08.00–17.00 uur.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is ook in te zien op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1507.BPHOSCHENGWEG7-VA01).

beroep

Gedurende voormelde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden, die tijdig een zienswijze met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan, tegen dit besluit een gemotiveerd beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 ES Den Haag.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking met de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Horst, 16 februari 2012

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas, C.H.C. van Rooij, burgemeester.

A.P.M. ter Voert, secretaris.

Naar boven