Ontwerpbestemmingsplan Someren-Eind

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Someren-Eind’, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ter inzage ligt.

Aanleiding

De Wet ruimtelijke ordening schrijft voor dat bestemmingsplannen elke tien jaar herzien moeten worden. Naast deze wettelijke verplichting, bestaat de wens om de bouw- en gebruiksregels aan te passen aan het actuele ruimtelijk beleid.

Plangebied

Het bestemmingsplan Someren-Eind vervangt het huidige bestemmingsplan ‘kom Someren-Eind’ en enkele aangrenzende delen van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 1998’.Daarnaast zijn verschillende vrijstellingsprocedures die in het verleden zijn doorlopen in dit plan verwerkt.

Het plangebied bestaat uit de lintbebouwing langs de Boerenkamplaan (vanaf nummers 92/109 a en Sluisstraat (tot nummers 90/67 (tot aan Diepenhoekseloop). De percelen Kanaaldijk-zuid 10 en 11 behoren ook tot het plangebied. Aan de westkant wordt het plangebied begrensd door de Vlasstraat, Haagdoornweg en Bennenbroekstraat (inclusief de woningen ten westen 2 t/m 10, 36, 40 en 42. De Bennenbroekstraat vormt ook de zuidelijke begrenzing van het plangebied. De woningbouwlocatie BRIM IV maakt geen deel uit van het plangebied.

Inhoud

Het bestemmingsplan is hoofdzakelijk conserverend van aard, dat wil zeggen niet gericht op het mogelijk maken van grote ontwikkelingen.  Op een drietal percelen wordt de mogelijkheid geboden voor het oprichten van een woning. (Leemskuilen 23a, Haspelstraat (ongenummerd) en Sluisstraat (naast nr. 67). Dit zijn bouwmogelijkheden die op grond van het oude bestemmingsplan en een eerder verleende vrijstelling ex artikel 19 lid 2 WRO al mogelijk waren. Ten behoeve van de woning aan de Sluisstraat wordt op grond van de Wet geluidhinder een hogere waarde procedure doorlopen.

De percelen en bebouwing hebben een bestemming gekregen overeenkomstig het huidige legale gebruik.  Op enkele onderdelen zijn de bouw- en gebruiksmogelijkheden verruimd, bijvoorbeeld ten aanzien van de bouwhoogte en oppervlakte van aanbouwen en bijgebouwen. Ook is een ontheffingsbevoegdheid opgenomen voor het toestaan van mantelzorg.

Stukken ter inzage

U kunt het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken met ingang van donderdag

16 februari 2012 gedurende 6 weken inzien bij het klantencontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis, Wilhelminaplein 1 in Someren. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot

12.00 uur. Voor het inzien van het plan buiten de openingstijden kan een afspraak worden gemaakt.

Het plan is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder het tabblad bestemmingsplannen kan de naam van het plan worden ingevoerd en komt het plan naar voren). Via de gemeentelijke website www.someren.nl is het plan als pdf.bestand in te zien.

Reacties

Gedurende de periode van terinzagelegging kan door eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Someren naar voren worden gebracht. Schriftelijke zienswijzen richt u aan de gemeenteraad van Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Degene die mondeling een zienswijze kenbaar wil maken, kan hiervoor contact opnemen met het secretariaat van de afdeling VROM (0493-494888).

Someren, 15 februari 2012

Naar boven