Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Kapelle–Biezelinge 1e herziening en gecoördineerd ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken ingevolge artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van woensdag 15 februari 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt:

  • 1. een ontwerp van het bestemmingsplan Kapelle–Biezelinge 1e herziening

  • 2. een ontwerp van de omgevingsvergunning voor de activiteiten sloop, bouw, monument en brandveilig gebruik, ten behoeve van de uitbreiding van het kerkgebouw aan de Noordstraat 4.

Plangebied

Het plangebied omvat het kadastrale perceel gemeente Kapelle, sectie F, nummer 1253. Dit is het perceel aan de Noordstraat 4, waarop het kerkgebouw van de protestantse gemeente Kapelle – Biezelinge – Eversdijk staat.

Hoofdlijnen van het plan

Het bestemmingsplan regelt de uitbreiding van het kerkgebouw, die bestaat uit een aanbouw aan de achterzijde van het bestaande kerkgebouw en bijbehorende voorzieningen.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregelening van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad van Kapelle heeft hiervoor op 20 december 2011 een besluit genomen. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning.

Het plan inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning met bijlagen inzien bij de Balie Burgerservice op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Deze stukken zijn tevens digitaal te raadplegen op de website www.kapelle.nl → Inwoner → Bouwen en Wonen → Bestemmingsplannen. Een volledig digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan, met code NL.IMRO.0678.kapbiezHZ001-OW01, is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Eenieder kan gedurende bovengenoemde termijn van zes weken een (gemotiveerde) zienswijze indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan de gemeente Kapelle, Postbus 79, 4420 AC Kapelle. Maak daarbij wel zo duidelijk mogelijk kenbaar tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze zich richt (bestemmingsplan of vergunning). Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0113-33 31 10. Voor zover de zienswijze zich richt op het ontwerpbestemmingsplan, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over vaststelling van het bestemmingsplan. Het besluit op de omgevingsvergunning zal genomen worden door het college van burgemeester en wethouders.

Kapelle, 14 februari 2012

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven