Vastgesteld bestemmingsplan ‘Nijverdal-Noordwest, eerste herziening’

Bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA Nijverdal ligt met ingang van zaterdag 18 februari 2012 gedurende zes weken ter inzage het besluit van de raad van de gemeente Hellendoorn van 7 februari 2012, nummer 11int02429 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Nijverdal-Noordwest, eerste herziening’.

Het loket is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630 214.

Het vastgestelde bestemmingsplan kan ook worden ingezien door het te downloaden via de website van de gemeente Hellendoorn

(http://www.hellendoorn.nl/diensten/projecten/bestemmingsplannen/in-procedure/nijverdal/).

Het plan kan ook digitaal worden ingezien door het te downloaden via de landelijke website van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu

(http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0163.BPNDNRDWSTEERSTEHE-VG01).

Doel van deze herziening

Er is geconstateerd dat er een kleine omissie is geslopen in het op 5 juli 2011, onder nummer 11int00837, door de raad vastgestelde bestemmingsplan ‘Nijverdal-Noordwest’. De omissie heeft betrekking op de gronden van het terrein van de voormalige bouwmaterialenhandel Van Buren.

In de regels behorende bij de aan deze percelen toegekende bestemming ‘Wonen 4’ is per abuis opgenomen dat de woningen twee aaneen gebouwd moeten worden, terwijl het altijd de bedoeling is geweest dat er twee vrijstaande woningen, acht blokken van twee-aaneen en een blok van vier-aaneen worden gebouwd. Een en ander staat wel goed op de verbeelding (= de plankaart) aangegeven. Bij een conflict tussen de regels en de verbeelding, zoals hier het geval is, hebben de regels voorrang.

Om de bovenstaande omissie te repareren is het noodzakelijk het bestemmingsplan Nijverdal-Noordwest op dat punt te herzien. Hiervoor is derhalve het onderhavige bestemmingsplan ‘Nijverdal-Noordwest, eerste herziening’ in procedure gebracht.

Aangezien niemand tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan heeft kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad, kunnen uitsluitend belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage (art 6:13 Awb)

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het indienen van een beroepschrift schorst het in werking treden van het bestemmingsplan niet. Daartoe kan, eveneens gedurende de termijn van terinzagelegging, een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven