Ontwerpbestemmingsplan Nieuwelaan 178 en Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder ter inzage

Er is een ontwerpbestemmingsplan voor de Nieuwelaan 178 opgesteld en dit gaat ter inzage. Gelijktijdig ligt het bij het ontwerpbestemmingsplan behorende ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder ter inzage. Iedereen krijgt de gelegenheid om een reactie te geven op deze documenten.

Het ontwerpbestemmingsplan Nieuwelaan 178

Het gebied waarvoor een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid bevindt zich in de bocht van de Nieuwelaan en de Schie aan de Nieuwelaan 178 met de kadastrale nummers E3056 en E3656. Een nieuw bestemmingsplan is nodig om de bouw van appartementen mogelijk te maken.

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

De Wet geluidhinder kent een stelsel van voorkeurswaarden en hogere waarden. De wet zegt dat wanneer er niet voldaan kan worden aan de voorkeurswaarden en maatregelen niet doelmatig zijn, er hogere waarden mogelijk zijn. Het college van burgemeester en wethouders van Delft is daarom voornemens voor zeven appartementen een besluit hogere waarden vast te stellen. Het ontwerpbesluit met bijbehorend akoestisch onderzoek ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Bekijken van het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden vanaf 16 februari 2012 tot en met 28 maart 2012 bekijken Stadswinkel aan de Phoenixstraat 16. Dit kan op afspraak, te maken via www.delft.nl/afspraak of telefonisch via 14015, van maandag tot en met donderdag tussen 8.00 en 17.00 uur en vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur.

Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden inzien op de gemeentelijke website www.delft.nl naar ‘Inwoners’ naar ‘Gemeente en democratie’ naar ‘Democratie en inspraak’ en dan door klikken naar ‘Plannen ter inzage’. Bij de Stadswinkel kunt u een exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan kopen.

Tenslotte kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren op het ontwerpbestemmingsplan

U kunt gedurende de inzagetermijn reageren op het ontwerpbestemmingsplan door uw zienswijze te sturen naar:

De gemeenteraad van Delft

Postbus 78

2600 ME Delft

U kunt gedurende de inzagetermijn reageren op het ontwerpbesluit hogere waarden door uw zienswijze te sturen naar:

Het college van burgemeester en wethouders van Delft

Postbus 78

2600 ME Delft

In uw schriftelijke reactie (zienswijze) moet u duidelijk uw naam en adres vermelden. Ook moet u aangeven of u op het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarden, of op beide documenten reageert. U kunt uw reactie tot en met 28 maart 2012 schriftelijk indienen.

Inloopavond

Op 21 februari 2012 wordt er van 18.00 tot 20.00 uur op de locatie Delft Bouwt, Barbarasteeg 2, een inloopavond gehouden. Op deze avond wordt het bouwplan voor de Nieuwelaan gepresenteerd en kunt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken en vragen stellen. Ook is het mogelijk om uw zienswijze mondeling in te dienen.

Procedure

Iedereen die heeft gereageerd op het ontwerpbestemmingsplan ontvangt een nota, waarin alle ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. Deze Nota Zienswijzen en het bestemmingsplan worden voor vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden. De raad bepaalt of het bestemmingsplan, voordat het bestemmingsplan in de gemeenteraad wordt behandeld, in de Raadscommissie wordt besproken. Het vaststellen van het bestemmingsplan wordt gepubliceerd in de Staatscourant en een huis-aan-huisblad.

Iedereen die heeft gereageerd op het ontwerpbesluit hogere waarden ontvangt een brief waarin de reactie wordt beantwoord. Het besluit hogere waarden wordt vastgesteld door burgemeester en wethouders. De vaststelling wordt gepubliceerd in Delftse Post.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stadswinkel via telefoonnummer 14015 of via www.delft.nl

Naar boven