Wijziging Luchthavenindeling Schiphol / Wat is uw reactie?

De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu is van plan het Luchthavenindeling-besluit Schiphol te wijzigen. Gelijktijdig met de bekendmaking wordt het ontwerp aan de beide kamers der Staten-Generaal aangeboden.

Het Luchthavenindelingbesluit Schiphol

Het Justitieel Complex en de kazerne van de Koninklijke Marechaussee moeten voor het uitvoeren van de (parket)politietaken op het luchthaventerrein van Schiphol zijn gevestigd. Hiervoor moeten de grenzen van het luchthaventerrein worden aangepast, waardoor deze gebouwen aan het luchthaven-gebied worden toegevoegd. Om deze reden moet het Luchthavenindelingbesluit (LIB) Schiphol worden gewijzigd. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is hiervoor verantwoordelijk en werkt hierbij samen met het Ministerie van Justitie en Veiligheid en het Ministerie van Defensie.

Deze wijziging van het LIB Schiphol is door de ministerraad goedgekeurd op 10 februari 2012.

De bouw van het nieuwe Justitieel Complex en de kazerne is al gestart. De besluitvorming en publieksparticipatie over deze bouw hebben al plaatsgevonden in de bestemmingsplanprocedures, namelijk het bestemmingsplan ‘Schiphol Sloterweg Koetsierstraat’ (12 januari 2010) en het ‘Bestemmingsplan Schiphol’ (24 november 2011).

Wat willen we van u weten?

In uw reactie kunt u ingaan op de gedeeltelijke wijziging van de begrenzing van het luchthaven-gebied en de aanpassing van het LIB Schiphol.

We stellen het op prijs als u reageert op de volgende punten:

  • Staan er zaken in het ontwerpbesluit die naar uw mening niet kloppen?

  • Zijn er grote zaken en/of grote belangen over het hoofd gezien?

  • Is de informatie in het ontwerpbesluit correct en volledig?

Hoe kunt u reageren?

Op grond van de Wet luchtvaart kunt u van 16 februari tot en met 14 maart 2012 uw zienswijze kenbaar maken op de ontwerpwijziging LIB Schiphol die is bekendgemaakt in de Staatscourant op 15 februari 2012.

Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur digitaal via www.centrumpp.nl. Per post kan ook:

Centrum Publieksparticipatie, ontwerpwijziging LIB Schiphol, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag.

Waar vindt u meer informatie?

Uitgebreide informatie over deze ontwerpwijziging van het LIB Schiphol vindt u op www.centrumpp.nl onder ‘actuele zienswijzeprocedures’. Hier vindt u onder andere alle documenten, inclusief de wettelijke procedure. Daarnaast vindt u informatie over wat er met uw reactie en na de ontwerpwijziging LIB Schiphol gebeurt.

Inzien

De ontwerpwijziging LIB Schiphol kunt u van 16 februari tot en met 14 maart 2012 inzien bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag en het raadhuis van de gemeente Haarlemmermeer.

Meer informatie?

Voor vragen over het project kunt u ook contact opnemen via e-mailadres: luchtvaart@minienm.nl.

Voor vragen over de procedure kunt u terecht bij het Centrum Publieksparticipatie via e-mailadres:

info@centrumpp.nl.

Naar boven