Bestemmingsplan ‘Verzetsplein’

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 7 februari 2012 bij besluitnr. 3985101 het bestemmingsplan ‘Verzetsplein’ ongewijzigd vastgesteld.

Voor drie in het bestemmingsplan geprojecteerde geluidgevoelige bestemmingen (woningen) heeft het college van Burgemeester en wethouders hogere grenswaarden Wet geluidhinder (Wgh) vastgesteld. Ook het besluit hogere grenswaarden ligt ter inzage, overeenkomstig artikel 110a Wgh.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Verzetsplein’ maakt het mogelijk een woongebouw met 15 appartementen op te richten, bestaande uit vier bouwlagen. Parkeren is voorzien in de parkeerkelder en deels op het maaiveld.

Het plangebied ligt in het centrale deel van de wijk Rustenburg ten noorden van de Van Randwijcklaan. Het plangebied wordt begrensd door het Verzetsplein in het noorden en oosten, de Van Randwijcklaan in het zuiden en een wandelpad door het plantsoen in het westen.

Inhoud besluit hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders hebben op 17 januari 2012 overeenkomstig artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) voor drie woningen hogere waarden vastgesteld vanwege het verkeerslawaai van de Van Randwijcklaan. In het kader van het bestemmingsplan is onder andere het geluidsaspect onderzocht en getoetst aan de Wet geluidhinder. Gebleken is dat er sprake is van overschrijdingen van de voorkeursgrenswaarde volgens de Wet geluidhinder. Aangezien geen verdere bron- of overdrachtsmaatregelen getroffen kunnen worden, zijn hogere grenswaarden volgens de Wet geluidhinder vastgesteld.

Procedure

Op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het bestemmingsplan en het raadsbesluit van 16 februari tot en met 30 maart 2012 ter inzage bij de Informatiebalie in de centrale hal van Stadhuisplein 1 (openingstijden: werkdagen van 09.00–17.00 uur). Het bestemmingsplan en het raadsbesluit kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen, ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’, klik vervolgens op ‘Liendert-Rustenburg’ of rechtsreeks via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0307.BP00045-0301.

Beroep instellen tegen het bestemmingsplan

Binnen de periode van terinzagelegging kunnen diegenen die een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend en belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbestemmingsplan, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak, of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070-426 44 26.

Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Beroep instellen tegen het besluit hogere grenswaarde

Op grond van artikel 145 Wet geluidhinder begint de termijn voor het indienen van een beroepschrift tegen het besluit tot vaststelling van een hogere waarde met ingang van de dag waarop beroep kan worden ingesteld tegen het besluit to vaststelling van het bestemmingsplan Verzetsplein (zie hierboven).

Omdat over het ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere grenswaarde geen zienswijzen zijn kenbaar gemaakt, kunnen op grond van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht alleen belanghebbenden in beroep gaan, die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat ze geen zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend.

Naar boven