Bestemmingsplannen Assumburg Oud Haerlem en Groenbalkon

Burgemeester en wethouders van Heemskerk maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 22 december 2011 heeft besloten om de volgende bestemmingsplannen vast te stellen:

Bestemmingsplan Assumburg Oud Haerlem

Het nieuw te ontwikkelen bestemmingsplan Assumburg Oud-Hearlem maakt onderdeel uit van de actualisering van de bestemmingsplannen. De actualiseringplicht vloeit voort uit de Wet ruimtelijke ordening die gemeente verplicht uiterlijk in 2013 over een actueel juridisch planologisch kader te beschikken voor hun grondgebied.

Het plangebied omvat het rijksmonument slot Assumburg en de daar omliggende sportvelden, het skicentrum, de volkstuinen, het recreatief gebied, het stijlbos, woonwijk Assumerhof en het archeologisch monument Kasteel Oud-Haerlem.

De ingediende zienswijzen hebben geleid tot een gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan. Het gaat hierbij om een aantal tekstuele wijzigingen in de toelichting, het aanpassen van de steigerregeling voor het woongebied Assumerhof en enkele aanpassingen op de verbeelding.

Bestemmingsplan Groenbalkon

In 2009 is een nieuw bestemmingsplan voor Broekpolder vastgesteld. Het nog niet ontwikkelde deel van het Groenbalkon (ten noordoosten van de citadel ) is hier buiten gelaten. Het vastgestelde ontwerpbestemmingsplan Groenbalkon voorziet in een bouwmogelijkheid van maximaal 25 eengezinswoningen.

De ingediende zienswijzen hebben niet geleid tot wijziging van het ontwerpbestemmingsplan.

Vanaf 5 januari 2012 liggen de raadsbesluiten, de bestemmingsplannen en de bijbehorende stukken gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de stukken raadplegen in het gemeentehuis of via de websites www.heemskerk.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen de besluiten tot vaststelling van de hiervoor genoemde bestemmingsplannen (vaststellingsbesluiten) kan gedurende 6 weken bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Verder kan een ieder die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen, bij genoemde afdeling beroep instellen. Een beroepschrift wordt gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven