Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Nieuwbouw AOC Terra Eelde

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo maken bekend dat de gemeenteraad op 7 februari 2012 het bestemmingsplan Nieuwbouw AOC Terra Eelde gewijzigd heeft vastgesteld.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp van dit bestemmingsplan hebben betrekking op de volgende onderdelen:

  • In het ontwerpbestemmingsplan was het bouwvlak niet helemaal correct weergegeven op de verbeelding. Het bouwvlak is daarom aangepast overeenkomstig het bouwkundig ontwerp, waardoor op de verbeelding een grotere afstand ontstaat tussen schoolgebouw en de Burgemeester J.G. Legroweg. De feitelijke situering van het gebouw blijft overigens gelijk.

  • De aangegeven locatie van de corso-opbouwplaats kwam niet overeen met de daadwerkelijke locatie. In de verbeelding bij dit definitieve bestemmingsplan is dit gecorrigeerd.

  • In de specifieke gebruiksregels is opgenomen dat het gebruik van gronden als schoolplein binnen het bouwvlak dient te worden gesitueerd.

Onderwijsgroep Noord is voornemens een gedeelte van het complex van het AOC Terra Vmbo-Groen aan de Burgemeester J.G. Legroweg 29 te Eelde te herbouwen. In de eerste fase worden de gebouwen aan de noordoostzijde van het plangebied gesloopt. Op dezelfde locatie, echter gedeeltelijk buiten het in het geldende bestemmingsplan ‘Eelde–Paterswolde kern’ aangegeven bouwvlak, wordt een nieuw schoolgebouw ten behoeve van praktijkgericht onderwijs opgericht. Deze ontwikkeling wordt mogelijk gemaakt binnen het gewijzigde bestemmingsplan Nieuwbouw AOC Terra.

Kom het bestemmingsplan even inzien!

Het besluit tot gewijzigde vaststelling en het bestemmingsplan liggen vanaf vrijdag 17 februari a.s. gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het vastgestelde bestemmingsplan kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak. Daarnaast kunt u het plan gedurende deze periode op onze website www.tynaarlo.nl bekijken. U treft het bestemmingsplan aan in de rubriek Bouwen en wonen → Bestemmingsplannen → Bestemmingsplannen in procedure. Ook is het plan te bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Een belanghebbende kan vanaf 17 februari tot en met 29 maart 2012 beroep instellen tegen het besluit van de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan. Dit beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan uitsluitend worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht, of

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht, of

  • die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroepschrift kan men richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met het Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Tynaarlo, telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven