Ontwerpstructuurvisie Heerde 2025 en planMER

Het college van Heerde maakt op basis van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 7.11 van de Wet milieubeheer bekend dat het ontwerp van de Structuurvisie Heerde 2025 en de MER voor Structuurvisie en bestemmingsplannen Buitengebied (planMER) ter inzage liggen.

De Structuurvisie geeft op hoofdlijnen het ruimtelijk beleid weer voor de lange termijn en is het toetsingskader voor ruimtelijke ontwikkelingen die niet in de geldende bestemmingsplannen passen. De Structuurvisie bevat geen juridisch bindende regels. Het plangebied heeft betrekking op het totale grondgebied van de gemeente Heerde. Gelijktijdig met het ontwerp van de Structuurvisie Heerde 2025 is een planMER opgesteld waarin onder meer de mogelijke ontwikkelingen binnen de gemeente zijn getoetst op verschillende (milieu)aspecten. Ook is een passende beoordeling opgenomen. De planMER hoort bij de ontwerpstructuurvisie en ligt daarom eveneens ter inzage.

Inzagetermijn

Het ontwerp van de Structuurvisie Heerde 2025 en de planMER liggen van 15 februari 2012 tot en met 27 maart 2012 voor iedereen ter inzage bij het Publiekscentrum in het gemeentekantoor van Heerde op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur. Het ontwerp en de planMER zijn ook op www.heerde.nl in te zien.

Zienswijze

Gedurende de termijn van terinzageligging kan eenieder een zienswijze op het ontwerp van de Structuurvisie Heerde 2025 en de planMER naar voren brengen. Dit kan schriftelijk bij de gemeenteraad van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde. In een zienswijze moet het volgende staan: een omschrijving van het (voorgenomen) besluit waarop de zienswijze bestrekking heeft, naam en adres, datum, handtekening en de motivering van de zienswijze. Een zienswijze kan ook mondeling naar voren worden gebracht. Hiervoor dient eerst met de afdeling Leefomgeving een afspraak te worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer Spronk, telefoon 0578-699441. Zienswijzen kunnen ook digitaal worden ingediend (www.heerde.nl – Digitaal loket – Direct aanvragen – Zienswijze bestemmingsplan).

Heerde, 14 februari 2012

Het college van Heerde.

Naar boven