Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Herontwikkeling Bovendiepen’

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo maken bekend dat de gemeenteraad op 7 februari 2012 het bestemmingsplan ‘Herontwikkeling Bovendiepen’ (de Hemsinge) gewijzigd heeft vastgesteld.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp van dit bestemmingsplan hebben betrekking op de volgende onderdelen:

  • Aan het hoofdstuk milieu is een paragraaf t.a.v. de vormvrije mer-beoordeling toegevoegd;

  • Aan de paragraaf externe veiligheid is de berekening van Steunpunt toegevoegd, het rapport van Steunpunt is tevens als bijlage toegevoegd;

  • Aan artikel 2 is toegevoegd: ‘Voorzover in de regels een goothoogte is voorgeschreven, is het bepaalde onder b niet van toepassing op dakkapellen en op dakvlakken die niet evenwijdig aan de noklijn zijn gelegen.’;

  • Aan artikel 3 lid 3.2 onder b onder 4 ‘de maximale goothoogte is 3 m maar bij een platte afdekking mag de bouwhoogte 3,5 m bedragen’ is toegevoegd dat bij een platte afdekking de maximale goot- en bouwhoogte 3,5 m bedraagt.;

  • In de toelichting en in artikel 3 onder 3.2 sub a onder 3 is ‘In alle gevallen 15 m’ gewijzigd in ‘ten hoogste 15 m’;

  • Artikel 3 lid 3.4 onder b is tekstueel verduidelijkt;

  • Artikel 3 lid 3.4 onder d onder 4 is niet van toepassing en daarom verwijderd

  • Aan artikel 6 uitsluiting seksinrichting’ is toegevoegd dat het bestemmingsplan zich ook tegen het gebruik van ‘bouwwerken’ verzet.

Recentelijk is een herontwikkelplan voor de locatie Bovendiepen te Zuidlaren opgesteld. Het plangebied ligt aan de noordwestzijde van de kern Zuidlaren. Rondom het plangebied loopt de weg de Hemsinge, ten noorden van het plangebied sluit de weg aan op de Bovendiepen.

Het plan voorziet in de realisatie van maximaal 26 vrijstaande en halfvrijstaande woningen. Het plan wijkt af van het eerdere ontwerp voor deze locatie, welke voorzag in de realisatie van 21 patiobungalows en 3 vrijstaande woningen.

Op grond van het geldende bestemmingsplan kon het plan niet gerealiseerd worden. Het ontwerp van de woningen voorziet in een hogere bouwhoogte en het maximaal aantal te bouwen woningen is verruimd van 24 stuks naar maximaal 26 stuks. Deze ontwikkeling wordt mogelijk gemaakt binnen het gewijzigde bestemmingsplan ‘Herontwikkeling Bovendiepen’.

Kom het bestemmingsplan even inzien!

Het besluit tot gewijzigde vaststelling en het bestemmingsplan liggen vanaf vrijdag 17 februari a.s. gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het vastgestelde bestemmingsplan kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak. Daarnaast kunt u het plan gedurende deze periode op onze website www.tynaarlo.nl bekijken. U treft het bestemmingsplan aan in de rubriek Bouwen en wonen → Bestemmingsplannen → Bestemmingsplannen in procedure. Ook is het plan te bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Een belanghebbende kan vanaf 17 februari tot en met 29 maart 2012 beroep instellen tegen het besluit van de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan. Dit beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan uitsluitend worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht, of

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht, of

  • die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroepschrift kan men richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid en Regie van de gemeente Tynaarlo, telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven