Ontwerpbestemmingsplan ‘Amstellaan e.o.’ en Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Amstellaan e.o

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 16 februari tot en met 28 maart 2012 ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘Amstellaan e.o.’

  • het ontwerpbesluit hogere grenswaarde ‘Amstellaan e.o.’.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk de Amstellaan te verbreden om de doorstroming van het Hanzetracé te bevorderen. Tevens worden twee ongelijkvloerse wijkverbindingen gerealiseerd en wordt een nieuwe wijkontsluitingsweg mogelijk gemaakt. Ten slotte is ook het verplaatsen van woonwagenstandplaatsen in het bestemmingsplan opgenomen.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P261-OW01 en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P261-/NL.IMRO.0150.P261-OW01/

Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81, bij het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 en in de Wijkwinkel Rivierenwijk, Spuistraat 48.

Reageren

Gedurende deze periode van zes weken kan iedereen schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan ‘Amstellaan e.o.’ kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden toegezonden aan de Gemeenteraad, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer, o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Amstellaan e.o.’.

Digitale zienswijzen kunnen worden ingediend via http://www.deventer.nl/bezwaar. Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

Tevens is het mogelijk mondeling zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan ‘Amstellaan e.o.’ kenbaar te maken bij mw. S. Klaver van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Hogere grenswaarden

Door de reconstructie van de Amstellaan ontstaat er een geluidsbelasting op een aantal gevels op woningen buiten het plangebied die hoger zijn dan de voorkeursgrenswaarde. Het is mogelijk om een hogere grenswaarde vast te stellen op deze gevels.

Door het verplaatsen van de woonwagenstandplaatsen ontstaat er een nieuwe geluidsgevoelige situatie. Rond de standplaatsen worden een geluidscherm opgericht. Ondanks dit scherm is de geluidbelasting nog iets te hoog. Ook voor deze situatie kan een hogere waarde vastgesteld worden.

Inzien

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunt u inzien op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

Het ontwerpbesluit tot verlening van deze hogere grenswaarde met de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 16 februari tot en met 28 maart 2012 voor iedereen ter inzage bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81, bij het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 en in de Wijkwinkel Rivierenwijk, Spuistraat 48.

Reageren

Tijdens deze periode van zes weken kan een belanghebbende schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden toegezonden aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer, o.v.v. ‘hogere grenswaarde Amstellaan e.o.’.

Digitale zienswijzen kunnen worden ingediend via www.deventer.nl/bezwaar. Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

Het is ook mogelijk mondeling zienswijzen kenbaar te maken bij mw. S. Klaver van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Naar boven