Vastgesteld bestemmingsplan Magazijnkwartier 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 6 februari 2012 het bestemmingsplan ‘Magazijnkwartier 2011’ (gewijzigd) heeft vastgesteld en dat het plan, met bijbehorend raadsbesluit, van maandag 20 februari tot en met maandag 2 april 2012 ter inzage ligt.

Het plangebied omvat het gebied ten oosten en westen van de Magazijnstraat en wordt globaal begrensd door de Spoorlaan in het noorden, de achtererven van de Heuvelring in het oosten, de Telegraafstraat in het zuiden en de denkbeeldige lijn van Spoorlaan 350 naar Telegraafstraat 33 in het westen. Het bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van wooneenheden voor studenten en appartementen met in de plint commerciële functies aan de westzijde van de Magazijnstraat. Voor het deel ten oosten van de Magazijnstraat, tussen de Spoorlaan en de Telegraafstraat, betreft het bestemmingsplan een actualisatie van het huidige voor het gebied geldende verouderde plan. Daarnaast is de voorgenomen aanwijzing van een deel van het gebied tot Rijksbeschermd Stadsgezicht in het bestemmingsplan planologisch geregeld.

Ten aanzien van de geluidbelasting op een aantal woningen in het plangebied is een besluit inzake hogere grenswaarden vanwege railverkeerslawaai en wegverkeerslawaai, als bedoeld in de Wet geluidhinder, vastgesteld.

Terinzagelegging

Het raadsbesluit, het bestemmingsplan met bijlagen en het besluit hogere grenswaarden liggen gedurende de genoemde termijn ter inzage in de Stadswinkel, Stadhuisplein 128 (ingang naast Paleis), geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 11.00 uur zonder afspraak. Na dit tijdstip kunt u alleen op afspraak terecht. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 14013 of door online een afspraak te maken via www.tilburg.nl.

Ook zijn de stukken te bekijken en/of te downloaden op www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepsmogelijkheid

Tegen het vastgestelde plan staat, gedurende de termijn van terinzagelegging, rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen het plan kan worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze ten aanzien van het desbetreffende ontwerpplan kenbaar hebben gemaakt, en daarnaast ook door belanghebbenden, die dit hebben nagelaten, voor zover het beroep zich richt tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het plan. U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Op het raadsbesluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Een vastgesteld plan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde plan niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde plan (adres idem). Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Ook tegen het besluit inzake hogere grenswaarden, als bedoeld in de Wet geluidhinder, kan door belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt, gedurende bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tilburg, 17 februari 2012

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg, P.G.A. Noordanus, burgemeester.

G.G.H.M. Haanen MBA, secretaris.

Naar boven