Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluiten hogere waarde ‘Twee kernen - 2012’

Burgemeester en wethouders van Oss maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Twee kernen - 2012’ en de ontwerpbesluiten vaststelling hogere waarde met bijbehorende stukken gereed zijn. Zienswijzen kunnen nu kenbaar worden gemaakt.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan omvat de kernen Lith en Lithoijen. Doel van het bestemmingsplan is om de bestaande, verouderde bestemmingsplannen voor deze kernen te actualiseren, waarbij wordt aangesloten bij de regeling voor andere kernen in de gemeente Oss. Daarnaast maakt het plan enkele nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk. Het betreft de ontwikkelingen op de percelen Mr. van Coothstraat 28 in Lith, Mr. van Coothstraat 49 in Lith, Korte Herenengstraat 5 in Lith, Valkseweg 7 in Lith, Pastoor van Hapertstraat 9 - Lithsedijk 40 in Lith, Brouwerspad 22 in Lith, Dorpspad 2a in Lithoijen en herstructurering De Pas in Lith.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Verder zijn burgemeester en wethouders voornemens om op grond van de Wet geluidhinder een hogere waarde vast te stellen voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting van de gevels voor:

  • de bouw van een woning op het perceel Mr. van Coothstraat 28 in Lith, en

  • de bouw van een tweekapper op het perceel Mr. van Coothstraat 49 in Lith.

Voor deze woningen wordt namelijk de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai overschreden.

Inzage en termijn

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbesluiten vaststelling hogere waarde liggen met bijbehorende stukken met ingang van donderdag 16 februari 2012 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 28 maart 2012 voor iedereen ter inzage en zijn raadpleegbaar:

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPtweekernen2012-ON01

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Het is voor iedereen mogelijk om gedurende genoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren te brengen. Dit kan door een brief te sturen aan de gemeenteraad van Oss, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Landelijk gebied, Postbus 5,  5340 BA Oss, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Twee kernen - 2012’. U kunt binnen deze termijn ook mondeling een zienwijze naar voren brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met mevrouw Van Erp van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Landelijk gebied, telefoon [0412] 62 99 11.

Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.

Wij verzoeken u om in uw zienswijze aan te geven of u uw zienswijze mondeling wilt toelichten voor de hoorcommissie bestemmingsplannen die bestaat uit drie gemeenteraadsleden. Deze commissie zal hiervoor hoorzittingen houden, naar verwachting in april 2012. U bent niet verplicht om uw zienswijze mondeling toe te lichten. Indien u bij het naar voren brengen van een zienswijze niet aangeeft dat u gehoord wilt worden, zult u geen uitnodiging voor een hoorzitting ontvangen.

Zienswijzen ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde

Een belanghebbende kan gedurende genoemde termijn van zes weken schriftelijk een zienswijze over de ontwerpbesluiten vaststelling hogere waarde naar voren brengen. Dit kan door een brief te sturen aan burgemeester en wethouders van Oss, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Landelijk gebied, Postbus 5, 5340 BA Oss, onder vermelding van ‘Zienswijze hogere waarde Twee Kernen’. U kunt binnen deze termijn ook mondeling een zienswijze naar voren brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met mevrouw Van Erp van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Landelijk gebied, telefoon [0412] 62 99 11.

Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.

Naar boven