Logo Bergen op Zoom
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Geertruidapolder’ en besluit hogere grenswaarden Wgh, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 19 december 2012 het bestemmingsplan “Geertruidapolder” met plannummer NL.IMRO.0748.BP0177-0302 gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens maakt burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom bekend dat op grond van de Wet geluidhinder het besluit hogere waarden op 13 november 2012 is genomen inzake het bestemmingsplan “Geertruidapolder”. Het besluit hogere waarden betreft het vaststellen van een hogere toelaatbare geluidbelasting van bedrijfswoningen voor industrielawaai en wegverkeerslawaai.

Plangebied

Het plangebied bevindt zich aan de oostzijde van Bergen op Zoom en wordt globaal begrensd door de Markiezaatsweg, Van Konijnenburgweg (ged.), Havendijk en Calandweg.

Doel

Vanuit het plan Bergse Haven was in dit gebied een herontwikkeling naar woningbouw beoogd. Het gebied zal niet als zodanig worden ontwikkeld. De bedrijven en bewoners kunnen op de huidige locatie blijven. In het ontwerpbestemmingsplan “Geertruidapolder” is de bestaande situatie opgenomen conform de huidige regelgeving.

De strook aan de noordzijde van de Calandweg en het daaraan aansluitende gebied is binnen dit bestemmingsplan getrokken. Dit betekent dat het gebied tot aan het havenkanaal onderdeel uitmaakt van dit bestemmingsplan. Er zullen woonwerk-kavels worden gerealiseerd. Daarnaast zal evenwijdig aan het havenkanaal de mogelijkheid geboden worden aan toeristisch-recreatieve bedrijvigheid en daaraan gelieerde grootschalige detailhandel.

Wijziging

De wijzigingen zijn deels naar aanleiding van ingediende zienswijzen en deels ambtshalve aangebracht. Ze zijn aangegeven in het ter inzage liggende raadsbesluit.

Inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit hogere waarden met bijbehorende stukken ligt met ingang van 2 januari 2013 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0177-0302).

Beroep

Gedurende genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van het bestemmingsplan en/of het besluit hogere waarden schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 200019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, danwel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan eenieder beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift teven een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bureau Ruimtelijke Ordening (0164 - 277 426).

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom, de burgemeester, J.M.M. Polman.

De secretaris, A.C. Spindler.

Naar boven