Melding voorgenomen concentratie Stichting Lievensberg ziekenhuis en Stichting R.K. Ziekenhuis St. Franciscus, Nederlandse Mededingingsautoriteit

Zaaknummer: 7562 / Lievensberg ziekenhuis - Franciscus Ziekenhuis

  • 1. Op 20 december 2012 heeft de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit een melding ontvangen van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet. Hierin is medegedeeld dat Stichting Lievensberg ziekenhuis (hierna: LZB), een onderdeel van de Lievensberg groep en Stichting R.K. Ziekenhuis St. Franciscus, (hierna: FZR) een onderdeel van de Franciscus groep, voornemens zijn te fuseren, in de zin van artikel 27, eerste lid, onder a, van de Mededingingswet.

  • 2. Volgens de melding zijn de activiteiten van de betrokken ondernemingen (of, voor zover van belang, van de groep waarvan zij deel uitmaken):

    • voor LZB: het aanbieden van klinische en niet-klinische algemene ziekenhuiszorg;

    • voor FZR: het aanbieden van klinische en niet-klinische algemene ziekenhuiszorg.

  • 3. Belanghebbenden die opmerkingen wensen te maken over deze voorgenomen concentratie wordt verzocht deze schriftelijk kenbaar te maken aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Opmerkingen dienen uiterlijk zeven dagen na publicatie van deze mededeling op onderstaand adres te zijn ontvangen onder vermelding van bovenstaand zaaknummer.

Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa)

Directie Mededinging

Postbus 16326

2500 BH Den Haag

telefoon: (070) 330 3330

telefax: (070) 330 3370

De Raad van Bestuur van de NMa, namens deze Tineke Serlie Clustermanager Zorg, Directie Mededinging

Naar boven