Logo Oost Gelre
Ontwerpbestemmingsplan ‘De Gracht Groenlo’, gemeente Oost-Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat bovengenoemd ontwerp- bestemmingsplan met ingang van 28 december 2012 voor iedereen ter inzage ligt (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening).

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid om een nieuw woonzorggebouw op de locatie Lichtenvoordseweg 2-4 in Groenlo te bouwen. De omliggende gronden worden tevens in het bestemmingsplan meegenomen. Dit betreffen gronden voor openbaar groen, tuinen en een bestaande woning aan de Lievelderstraat 50.

Voor ontwikkelingen van deze omvang, dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins door middel van een exploitatieovereenkomst is verzekerd. De initiatiefnemer sluit met de gemeente een overeenkomst af. Een exploitatieplan is daarom niet gemaakt.

Het plan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde, tijdens openingstijden. Ook kunt u het plan in de centrale hal digitaal raadplegen of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl.

Het plan ligt voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met 7 februari 2013.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via nummer (0544) 39 34 81), en gemotiveerd zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

Naar boven