Logo Opmeer
Vaststelling bestemmingsplan ‘De Veken’ ex artikel 3.8 Wro, Opmeer

Ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Opmeer bekend, dat het bestemmingsplan ‘De Veken’ door de raad van Opmeer op 20 december 2012 gewijzigd is vastgesteld. De wijzigingen zijn omschreven in de zienswijzennota, welke deel uitmaakt van het bestemmingsplan.

Het plangebied van voornoemd bestemmingsplan ligt ten noorden van het bestaande bedrijventerrein De Veken en ten oosten van de kern Hoogwoud. Het plangebied wordt begrensd door achtereenvolgens de Middelweg, ACdeGraafweg, Opmeerderweg en enkele agrarische percelen. Het nieuwe plan is conserverend van aard, maar maakt ook nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Enerzijds betreft het een herziening van de bestaande regeling, welke nu geldt voor het bedrijventerrein De Veken. Anderzijds maakt de nieuwe planregeling een beperkte uitbreiding mogelijk aan de noordzijde van het bestaande bedrijventerrein. Verder gaat een gedeelte van de provinciale ACdeGraafweg deel uitmaken van het nieuwe bestemmingsplan. Dit geldt ook voor een aantal burgerwoningen die aan de Middelweg zijn gelegen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 28 december 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op werkdagen (09:00 tot 17:00 uur en donderdagavond van 18:00 tot 20:00 uur) bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Klaproos 1 te Opmeer. Het bestemmingsplan is tevens raadpleegbaar en downloadbaar via www.opmeer.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Degene die, op grond van artikel 3.8 Wro, omtrent het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de raad kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de raad kenbaar te maken, kan gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan schriftelijk

beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast kunnen belanghebbenden gedurende deze termijn beroep instellen tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage. Tevens kan tegelijk een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In beide gevallen is griffierecht verschuldigd.

Naar boven