Logo Buren
Kennisgeving Mer-Beoordelingsbesluit Harensestraat 6a in Ommeren, gemeente Buren

Burgemeester en wethouders van Buren maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 31 oktober 2012 heeft de heer A. van Voorst, Harensestraat 6a in Ommeren medegedeeld dat hij voornemens is om op de locatie Harensestraat 6a in Ommeren een bestaande varkenshouderij te wijzigen. De uitbreiding betreft een nieuwe stal voor het houden van 2.298 vleesvarkens waarmee het totaal aantal te houden vleesvarkens op 3.138 komt. Tegelijkertijd worden de veeaantallen van het rundvee, de schapen en de kippen gewijzigd.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 14 van bijlage D van het Besluit milieueffectrapportage is deze voorgenomen activiteit MER-beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat burgemeester en wethouders van Buren, alvorens door de heer Van Voorst een omgevingsvergunning wordt aangevraagd, dient te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld als sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben.

Burgemeester en wethouders van Buren hebben op 18 december 2012 besloten dat door de heer A. van Voorst geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld. Hierdoor kan een aanvraag voor een omgevingsvergunning zonder opschortende voorwaarden worden ingediend en in behandeling worden genomen. Naar de mening van burgemeester en wethouders van Buren leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt genomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de overige stukken liggen vanaf 19 december 2012 tot en met 29 januari 2013 op het gemeentehuis van Buren, De wetering 1 in Maurik, iedere werkdag tijdens openingstijden ter inzage.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de vergunning(en) ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Maurik, 19 december 2012

Naar boven