Logo Vlaardingen
Ontwerpbestemmingsplan Holy Zuidoost Noord ter inzage, Vlaardingen

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 3 januari 2013 gedurende een termijn van 6 weken het ontwerp bestemmingsplan Holy Zuidoost Noord ter inzage ligt op de volgende locaties:

  • a. het Gemeentelijk Contactcentrum op het stadhuis, tijdelijk adres Westhavenkade 85, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 8.00 – 17.00 uur;

  • b. de leeszaal van Bibliotheek Holy aan de Koninginnelaan 773. Openingstijden: ma. van 13.30–17.00 uur, wo. van 10.30–17.00 uur, vr. van 13.30–20.00 uur en zat. van 10.30–15.00 uur.

Het ontwerp bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.vlaardingen.nl/bekendmakingen. Klik vervolgens in de linkerkolom op 'bestemmingsplannen' en dan op 'bestemmingsplannen (02-01-2013)'. Voorts is het digitale plan raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied van bestemmingsplan Holy Zuidoost Noord wordt globaal als volgt begrensd:

  • aan de westzijde door de Lepelaarsingel;

  • aan de noordzijde door de Europaboulevard;

  • aan de oostzijde door de gemeentegrens;

  • aan de zuidzijde door de Reigerlaan / Zwaluwensingel / Zwanensingel.

Het betreft hier in de eerste plaats een herziening van de geldende bestemmingsplannen Holy Zuid, Uitbreidingsplan in onderdelen Holy Zuid en Parijslaan, Korhoenlaan. Het bestemmingsplan heeft hoofdzakelijk een conserverend karakter. De belangrijkste wijzigingen zijn het opnemen van eerder verleende vrijstellingen voor uitbreiding van supermarkt Lidl en een chinees restaurant, de bouw van een appartementencomplex ter plaatse van het voormalige Holy zwembad, de bouw van woningen aan de Zilvermeeuwlaan/Sternpad en de bouw van een school en appartementencomplex aan de Korhoenlaan. Een planologische relevante watertransportleiding van Evides ter hoogte van de Europaboulevard wordt op de verbeelding en in de regels opgenomen. Het bestemmingsplan maakt twee ontwikkelingen mogelijk, namelijk: de uitbreiding van een school aan de Kraanvogellaan 101 en de realisatie van een scooterberging aan de achterzijde van de flat Aalscholverlaan 600 t/m 856. De geldende bestemmingsplannen komen bij de inwerkingtreding van het nieuwe bestemmingsplan te vervallen voor die gronden die zijn gelegen in het nieuwe bestemmingsplan.

Informatiebijeenkomst

In de beginperiode van de terinzageligging wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd in de vorm van een inloopavond. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 8 januari 2013, vanaf 19.30 uur tot 21.00 uur in het wijkcentrum Holy, Aristide Briandring 90 te Vlaardingen. Iedereen is hier van harte welkom om kennis te nemen van het plan, vragen te stellen en desgewenst nadere uitleg te krijgen.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzageligging (zijnde van donderdag 3 januari 2013 t/m woensdag 13 februari 2013) kan eenieder zowel schriftelijk als mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te zijn gericht aan de gemeenteraad, ter attentie van het hoofd afdeling Stadsontwikkeling & Toezicht, Postbus 1002 - 3130 EB Vlaardingen. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingebracht bij de sectie Ruimtelijke Ordening van voornoemde afdeling, na telefonische afspraak (dhr. F. Jiskoot - tel. 010 -248 4655).

Vlaardingen, 2 januari 2013

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen.

Naar boven