Logo Ouderkerk
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Koningin Wilhelminaschool, Ouderkerk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ouderkerk maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Koningin Wilhelminaschool’ met ingang van vrijdag 28 december 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt.

Met dit bestemmingsplan wordt het planologisch-juridisch kader geboden om de Koningin Wilhelminaschool in gedeeltelijk twee bouwlagen te herbouwen ter plaatse van het kleuterschoolgebouw. Het schoolplein blijft in kleinere vorm gehandhaafd ter plaatse van het huidige schoolplein. De locatie ligt in de kern Ouderkerk aan den IJssel tussen de woningen aan de Wilhelminastraat en de Willem de Zwijgerstraat. Het plangebied wordt aan de noordoostzijde begrensd door het lagere schoolgebouw, aan de zuidoostzijde begrensd door de Willem de Zwijgerstraat, aan de zuidwestzijde begrensd door de achtertuinen van de woningen aan de Wilhelminastraat en aan de noordwestzijde door het appartementengebouw van de woningbouwvereniging ‘De Samenwerking’.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij de gemeenteraad van Ouderkerk, postbus 3018, 2935 ZG Ouderkerk aan den IJssel. Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis, Dorpsstraat 42 te Ouderkerk aan den IJssel, tijdens kantooruren. Wanneer u uw zienswijze mondeling naar voren wilt brengen, kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Ordening, telefoon (0180) 681055. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via onze gemeentelijke website www.ouderkerk.nl → actueel → bekendmakingen → ruimtelijke plannen. Tevens kunt u het plan raadplegen op de landelijke website via www.ruimtelijkeplannen.nl.

27 december 2012

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk

Naar boven