Logo Oldebroek
Vastgesteld bestemmingsplan Wezep, van Pallandtlaan, het beeldkwaliteitsplan Van Pallandt, Wezep en hogere grenswaarden, Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad op 13 december 2012 het bestemmingsplan Wezep, van Pallandtlaan en het beeldkwaliteitsplan Van Pallandt, Wezep ongewijzigd hebben vastgesteld. Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan zijn vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

Doel van het plan

Het bestemmingsplan Wezep, van Pallandtlaan betreft een inbreidingslocatie en maakt de bouw van maximaal 15 woningen in verschillende typologieën mogelijk. Voor een verdere toelichting wordt verwezen naar het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan.

Het plangebied "Van Pallandt" betreft de voormalige locatie van Koops bedden, in het overgangsgebied tussen de kern Wezep en het buitengebied nabij de Soppe. Het plangebied is globaal gelegen tussen de Zuiderzeestraatweg, de van Pallandtlaan en de bestaande beukenlaan Heigraaf.

Hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken bekend dat zij ten behoeve van het bestemmingsplan Wezep, Van Pallandtlaan, hoogst toelaatbare geluidsbelastingen als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder hebben vastgesteld.

Inzagetermijn

De betreffende stukken liggen met ingang van 28 december 2012 gedurende zes weken (tot en met 7 februari 2013) voor een ieder analoog ter inzage:

  • 1. in het gemeentehuis te Oldebroek op werkdagen tussen 9.00 - 12.00 uur en iedere woensdag van 17.00 tot 20.00 uur;

  • 2. in het dorpskantoor in Wezep op werkdagen tussen 13.00 - 16.00 uur en iedere dinsdag van 17.00 -20.00 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0269.WZ106-VG01. De bestanden van het bestemmingsplan kunt u digitaal verkrijgen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/index onder “bronhouder” Oldebroek.

Beroep bestemmingsplan

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep hogere grenswaarden

Gedurende de termijn van de ter inzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 110c van de Wet geluidhinder juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of de hoogst toelaatbare geluidsbelastingen treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking, nadat op het verzoek is beslist.

Oldebroek, 27 december 2012

Het college van de gemeente Oldebroek

Naar boven