Logo Heerenveen
Aanwijzing plangebied Nieuw Thialf, Heerenveen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerenveen maken op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad van Heerenveen op 17 december 2012 op grond van het bepaalde in artikel 5 Wvg heeft besloten gronden die gelegen zijn in het plangebied genaamd “Nieuw Thialf Heerenveen” aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 t/m 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. Het plangebied wordt globaal omsloten door de Heremaweg, Pim Mulierlaan en de spoorlijn Leeuwarden-Zwolle. De percelen zijn nader aangegeven op de bij het voorstel behorende kaart en lijst van voorlopig aangewezen percelen. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant. Het raadsbesluit vervalt van rechtswege drie jaar na dagtekening van het besluit, tenzij voor dat tijdstip een structuurvisie, bestemmingsplan of inpassingplan is vastgesteld.

Aanbiedingsplicht

Nadat het besluit van de raad in werking is getreden, moeten grondeigenaren en beperkt gerechtigden van de in het voorstel begrepen gronden, wanneer zij hun percelen dan wel de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Heerenveen te koop aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

Bewaar en voorlopige voorziening

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken ingaande de dag na deze bekendmaking, een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Heerenveen (adres: Postbus 15000, 8440 GA Heerenveen). In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Indien belanghebbenden een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen zij tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank te Leeuwarden, Sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA Leeuwarden . Dit kan ook digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. De Voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Ter inzage

Het voorstel op basis waarvan het voorkeursrecht is gevestigd en de daarbij behorende stukken (de lijst van aangewezen percelen en de kadastrale tekening van aangewezen percelen) liggen vanaf 21 december 2012 tijdens kantooruren ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis (Crackstraat 2, te Heerenveen). De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 14.00 uur (donderdag tot 20.00 uur). Het raadsbesluit is tevens in te zien via de website van de gemeente Heerenveen (http://www.gemeenteraadheerenveen.nl).

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich richten tot de heer S.G. Nijsingh (telefoonnummer 0513-617778) en/of mevrouw M.A. Bootsma (telefoonnummer 0513-617651).

Heerenveen, 17 december 2012

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerenveen.

Naar boven