Logo Leidschendam-Voorburg
Ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuw Damsigt’, Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerp bestemmingsplan ‘Nieuw Damsigt’ ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Nieuw Damsigt’ ligt in het stedelijk gebied van Voorburg. Het gebied wordt begrensd door ‘de Vliet’, het RandstadRail-traject (Den Haag-Rotterdam), de Prins Bernhardlaan, Looierslaan, Oude Trambaan, Plaspoelkade en Dr. Van Zeelandstraat.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Aanleiding voor de herziening van het bestemmingsplan is dat op grond van de Wro de gemeente een vastgesteld bestemmingsplan ten minste eens in de tien jaar moet herzien en aanpassen aan gewenste en noodzakelijke ontwikkelingen.

Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt voor de wijk één planologisch regime geschapen, zodat er nog maar één bestemmingsplan gehanteerd hoeft te worden. Het bestemmingsplan zal een overwegend conserverend karakter hebben. Er zijn geen nieuwe ontwikkelingen in het bestemmingsplan opgenomen.

Termijn van inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ligt ter inzage van vrijdag 4 januari 2013 tot en met donderdag 14 februari 2013.

Inzien bestemmingsplan

Het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

Indienen zienswijzen

Tijdens de eerder genoemde termijn kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg, postbus 905, 2270 AX Voorburg.

Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerp bestemmingsplan. Uw zienswijze moet voorzien zijn van een handtekening. Het is niet mogelijk om een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer D. van Berlo van de afdeling Ruimtelijk Juridisch Beleid, telefoonnummer 14 070.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met de heer D. van Berlo of een van de andere medewerkers van de afdeling Ruimtelijk Juridisch Beleid op telefoonnummer 14 070.

Leidschendam-Voorburg, 27 december 2012

Naar boven