Logo Smallingerland
Vaststelling bestemmingsplan MFC Oudega, Smallingerland

B&W van Smallingerland maken, ter voldoening aan het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van vrijdag 21 december 2012 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Gauke Boelensstraat 2 in Drachten, het door de gemeenteraad op 4 december 2012 vastgestelde bestemmingsplan “MFC Oudega“. Ook is het bestemmingsplan in te zien op onze gemeentelijke website (www.smallingerland.nl, onder Uitvoering, Bestemmingsplannen, Bestemmingsplannen nu ter inzage) en op de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl, onder het nummer NL.IMRO.0090.BP2012DPN002-0401.

Vanaf 2010 zijn de gemeente Smallingerland en het dorp Oudega bezig om een plan voor een multifunctioneel centrum (MFC) te ontwikkelen. Er zijn enkele onderzoeken en ideeën ter tafel gekomen. Uiteindelijk is in 2011 een aantal concrete stappen genomen, dat heeft geresulteerd in een ontwerp voor een nieuw MFC aan de westzijde van Oudega.

Het nieuwe gebouw wordt achter een rij vrijstaande woningen aan o.a. de Buorren 36 en 38 gerealiseerd. Het gebouw huisvest o.a. een gymzaal, kleedkamers, een ontmoetingsruimte, een oudheidskamer, een jeugdsoos, muziek/toneelruimte en een huisarts.

Bij de vaststelling zijn in het bestemmingsplan de navolgende wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan aangebracht:

Regels

  • Artikel 3.2.2 onder b is veranderd in; de bouwhoogte van een gebouw mag maximaal 8 meter zijn, met dien verstande dat de bouwhoogte ter plaatse van de aanduiding “specifieke bouwaanduiding - hogere bouwhoogte” maximaal 10 m mag zijn.

Verbeelding

  • De aanduiding 'specifieke bouwaanduiding - hogere bouwhoogte' is toegevoegd.

Indien u het niet eens bent met dit besluit kunt u, als u belanghebbende bent, binnen de onderstaande beroepstermijn een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

Alleen als u tijdig zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit kunt u beroep instellen, tenzij u aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen in te brengen.

Als het besluit afwijkt van het ontwerpbesluit dat ter inzage heeft gelegen kunt u als u geen zienswijzen heeft ingediend, beroep instellen voorzover het beroepschrift betrekking heeft op deze afwijkingen.

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet eerder in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Ter inzage liggende stukken: vaststellingsbesluit en bestemmingsplan.

Beroepstermijn: zaterdag 22 december 2012 tot en met vrijdag 1 februari 2013.

ONT/EdH

Naar boven