Logo Montfoort
Wijzigingsplan ‘Voorvliet – twaalf rijwoningen Jacob Barneveldstraat’ vastgesteld, Montfoort

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken, ter voldoening aan artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat zij besloten hebben om het wijzigingsplan ‘Voorvliet - twaalf rijwoningen Jacob Barneveldstraat’ vast te stellen. Het besluit ligt met ingang van vrijdag 28 december 2012 tot en met donderdag 7 februari 2013 ter inzage op het stadskantoor van Montfoort, Kasteelplein 5. Ook is het besluit tijdens deze periode te bekijken op de gemeentelijke website: www.montfoort.nl > Wonen & Leven > Bouwen en wonen > Bestemmingsplannen > Bestemmingsplan Kern Linschoten en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Aan het einde van de Jacob Barneveldstraat worden twaalf rijwoningen ontwikkeld. Door de ontwikkelaar van deze woningen worden drie verschillende woningtypen aangeboden. Eén van de woningtypen heeft een diepe berging aan de voorzijde van de woning, waardoor deze in de bestemming ‘Tuin’ komt te vallen en in strijd is met het bestemmingsplan ‘Kern Linschoten’. Het wijzigingsplan ‘Voorvliet - twaalf rijwoningen Jacob Barneveldstraat’ wijzigt de bestemming van deze gronden van ‘Tuin’ naar ‘Wonen’.

Tot en met donderdag 7 februari 2013 kan tegen het besluit van burgemeester en wethouders beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gedurende de beroepstermijn kan ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tegen het besluit tot wijziging van de bestemming kan beroep worden ingesteld door:

  • degene die tijdig bij burgemeester en wethouders een zienswijze kenbaar heeft gemaakt.

  • een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat geweest is een zienswijze tijdig kenbaar te maken bij burgemeester en wethouders.

De bestemmingswijziging treedt in werking op vrijdag 8 februari 2013. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Naar boven