Logo De Ronde Venen
Vaststelling bestemmingsplan (Voormalig) Gemeentehuis Abcoude

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de raad van de gemeente De Ronde Venen op 20 december 2012 het bestemmingsplan (Voormalig) Gemeentehuis Abcoude heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘(Voormalig) Gemeentehuis Abcoude’ regelt de herbestemming van het voormalige gemeentehuis (thans maatschappelijke doeleinden) in de bestemmingen Centrum voor het voormalige ‘Gemeente- en polderhuis’ en Wonen voor de drie ernaast gelegen panden. Binnen de bestemming Centrum zijn de functies detailhandel, kantoren, maatschappelijke voorzieningen en wonen mogelijk.

Ter inzage

Het digitale bestemmingsplan is interactief te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. U komt rechtstreeks bij het bestemmingsplan via het volgende adres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0736.bpvoormgemeentehuis-va01. De authentieke digitale planbestanden kunt u downloaden via de volgende locatie http://ro-online.robeheer.nl/0736/manifest.html. Het bestemmingsplan is eenvoudig te downloaden via de website van de gemeente www.derondevenen.nl onder Bekendmakingen. De papieren versie van het bestemmingsplan is in te zien bij de balie Omgevingszaken in de centrale hal van het gemeentehuis tijdens de openingstijden en in de Openbare Bibliotheek in Abcoude. Het gemeentehuis te bereiken op werkdagen via het telefoonnummer 0297 29 16 16.

Het bestemmingsplan ligt ter inzage van 28 december 2012 t/m 7 februari 2013.

Indienen beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag slechts beroep worden ingesteld door een belanghebbende die niet verweten kan worden dat hij/zij niet op tijd een zienswijze bij de raad heeft ingediend.

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treden het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Naar boven